Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 1. 09:55

SAP kompetenciaközpont létesül a Budapesti Műszaki Főiskolán

Együttműködési megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara. A megállapodás részeként a karon SAP kompetenciaközpont létesül, valamint az SAP szoftver oktatása beépül a tananyagba. Az SAP segítséget nyújt továbbá a kar oktatóinak képzésében is.

[HWSW] Együttműködési megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara. A megállapodás részeként a karon SAP kompetenciaközpont létesül, valamint az SAP szoftver oktatása beépül a tananyagba. Az SAP segítséget nyújt továbbá a kar oktatóinak képzésében is.

Az SAP kompetenciaközpont célja, hogy az SAP termékek -- a mySAP Business Suite, illetve a kis- és középvállalkozások számára előrecsomagolt SAP Business One -- eszközök felhasználásával tegye lehetővé a hallgatók számára az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását. A központ további célja, hogy a BMF-NJIK tevékenyen részt tudjon vállalni kapcsolódó alkalmazásfejlesztési feladatok megoldásában is.

Az SAP rendszerek ismerete jelentősen megnöveli a végzett hallgatók munkaerőpiacon való sikeres megjelenését. Az együttműködés révén a mySAP oktatásába prominens tanárokat, üzleti és informatikai gyakorlati szakembereket lehet bevonni, ami növeli, többek között, az egyes tantárgyak presztízsét, emellett más egyetemekkel, főiskolákkal és a gazdaság szereplőivel ezen az alapon európai méretű együttműködést lehet kialakítani.

"A jelen együttműködés megkötésével az SAP célja annak elősegítése, hogy a kar hallgatói aktuális, naprakész és nem utolsósorban piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot, növelve ezzel elhelyezkedési esélyeiket" -- mondta Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. "Számunkra kiemelkedő fontosságú, hogy a magyar munkaerő minősége a továbbiakban is magas színvonalú maradjon, hiszen épp ez volt a döntő fontosságú motiváló tényező abban, hogy a tavalyi évben az SAP Magyarországon hozta létre tizedik kutató-fejlesztő központját, amely 2006 végére már több, mint 300 magasan képzett diplomásnak ad majd munkát."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról