Szerző: Ady Krisztián

2006. február 7. 11:11

Márciustól lesznek kaphatók a Sony miniatűr memóriakártyái

A Sony tervei szerint márciustól lesznek kaphatók a miniatürizált, kifejezetten mobiltelefonok számára kifejlesztett Memory Stick memóriakártyák első példányai. A Memory Stick Micro, vagy más néven M2 adattároló kártyák kezdetben 256 és 512 megabájtos méretben, májustól pedig 1 gigabájtos változatban is elérhetők lesznek.

[HWSW] A Sony tervei szerint márciustól lesznek kaphatók a miniatürizált, kifejezetten mobiltelefonok számára kifejlesztett Memory Stick memóriakártyák első példányai. A Memory Stick Micro, vagy más néven M2 adattároló kártyák kezdetben 256 és 512 megabájtos méretben, májustól pedig 1 gigabájtos változatban is elérhetők lesznek.

Az új memóriakártya visszafelé kompatibilis a Memory Stick Pro kártyákat fogadó eszközökkel is, szokásához híven egy adaptert biztosít majd a Sony, mellyel a miniatűr kártyákat a korábban vásárolt eszközökben is használni lehet. Az első M2-kompatibilis mobiltelefont tegnap mutatta be a Sony Ericsson, a rövidesen megjelenő M600i már a Sony mini memóriakártyáját használja az adatok tárolására.

Az M2 méreteiben körülbelül negyede a Memory Stick Pro Duo kártyáknak és mindössze 1,2 mm vékony. A kompatibilitás érdekében a memóriakártya 1,8 V mellett a korábbi modulok 3,3 Voltos feszültségén is üzemelhet. A miniatűr memóriakártyák ára várhatóan ugyanolyan szinten mozog majd, mint a Pro Duo memóriakártyáké.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról