Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 27. 13:05

Magyarországon is jól teljesített az SAP

Vahl Tamás
Vahl Tamás
[HWSW] Nem csak az anyavállalat, a hazai SAP is remek évet zárt. Az SAP Hungary értékesítési átbevétele tavaly 9,385 milliárd forintot tett ki, ez 2004-hez képest 27,3 százalékos növekedést jelent. A szoverlicenc-eladások bevétele 8,6 százalékkal 1,751 milliárd forintra nőtt, miközben a szolgáltatásokból származó forgalom 37,9 százalékkal 3,379 milliárd forintra ugrott. Az SAP Hungary üzleti eredménye 31,7 százalékkal 585,9 millió forintra növekedett.

"Ismét egy sikeres évet tudhatunk magunk mögött. A piacon dúló kiélezett verseny ellenére is kimagasló eredményt és jelentős fejlődést értünk el. Pénzügyi mutatószámaink jelentős növekedésről tanúskodnak, amelyből egyértelműen kiemelkedik a szolgáltatási bevétel növekedése" -- mondta el Vahl Tamás, az SAP Hungary ügyvezetője. "Mindez azt mutatja, hogy az SAP immár Magyarországon sem csupán egyszerű szoftvercég, de egyre nagyobb szerepet kapnak más tevékenységi területei, mint például az üzleti tanácsadás és az oktatás is."

Jelentős mérföldkő volt az SAP hazai történetében, hogy Budapesten megnyílt az anyavállalat tizedik kutatás-fejlesztési központja. A Graphisoft Parkban működő SAP Labs Hungary a mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) alkalmazásokhoz fejleszt új elemeket és funkciókat, valamint globalizációs és nyelvi tanácsadási szolgáltatásokat nyújt az SAP ügyfelei részére. A budapesti SAP Labs 2005 júliusában 100 szoftverfejlesztővel kezdte meg működését, a tervek szerint 2006 végére már 300 alkalmazott dolgozhat itt.

A német anyavállalat szerdán hozta nyilvánosságra negyedéves és éves eredményeit. A müncheni központú vállalat emelkedő bevételről és nyereségről számolt be és magabiztos előrejelzést tett közzé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.