Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 27. 10:15

Négymagos processzort mutat be idén az AMD

Az AMD az év közepén új Opteronokkal jelentkezik majd, amelyek már támogatják a Pacifica hardveres virtualizációs technológiát és a DDR2 memóriákat. Ezzel egyidőben a vállalat négymagos chipeket is be kíván mutatni, bár egyelőre nem tudni, ezek mikor kerülhetnek piacra. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a négymagos Opteronokat már 65 nanométeres csíkszélességgel gyártják majd, legkorábban az év második felétől, kereskedelmi megjelenésük pedig 2007-ben várható.

[HWSW] Az AMD az év közepén új Opteronokkal jelentkezik majd, amelyek már támogatják a Pacifica hardveres virtualizációs technológiát és a DDR2 memóriákat. Ezzel egyidőben a vállalat négymagos chipeket is be kíván mutatni, bár egyelőre nem tudni, ezek mikor kerülhetnek piacra. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a négymagos Opteronokat már 65 nanométeres csíkszélességgel gyártják majd, legkorábban az év második felétől, kereskedelmi megjelenésük pedig 2007-ben várható.

"Az iparban még senki sem tette meg korábban, hogy azonos platformon egymagosról kétmagosra, majd kétmagosról négymagosra váltott volna" -- mondta Marty Seyer, az AMD alelnöke, a mikroprocesszor-üzletág vezetője. A DDR2-t támogató Opteronok már Socket F foglalatba illeszkednek majd, amely kompatibilis lesz a később megjelenő négymagos chipekkel is, a vállalat szerint egy BIOS-frissítés után a négymagos Opteronok is működni fognak az alaplapokban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felhasználók könnyedén bővíthetik majd meglevő rendszereiket újabb, nagyobb teljesítményű processzorokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról