:

Szerző: Ady Krisztián

2006. január 18. 16:43

Letölthető a 3DMark06 teljesítménymérő alkalmazás

Megjelent és a Futuremark weboldalán felsorolt tükrözésekről, illetve Bittorent segítségével letölthető a Futuremark legújabb teljesítménymérő alkalmazása, a 3DMark06. A telepítőcsomag mérete 580 megabájt.

Megjelent és a Futuremark weboldalán felsorolt tükrözésekről, illetve Bittorent segítségével letölthető a Futuremark legújabb teljesítménymérő alkalmazása, a 3DMark06. A telepítőcsomag mérete 580 megabájt.

A 3DMark06 rendszerkövetelményeket tartalmazó listájának valószínűleg nem felel meg egy ma átlagosnak nevezhető konfiguráció, hiszen legalább 256 megabájtos videokártyát, 1 gigabájtnyi memóriát, és 2,5 GHz-es Intel, vagy ennek megfelelő teljesítményű AMD processzort ajánl a szoftver alá a Futuremark. A grafikus technológiai demónak is beillő alkalmazás képes kihasználni az egyelőre piacra még nem került fizikai gyorsítókártyák képességeit is.

A 3Dmark06 összetettebb ShaderModel 2.0 teszteket tartalmaz a legújabb kártyákon elérhető High Dynamic Range (HDR) ShaderModel 3.0 tesztek mellett, bár utóbbi támogatása nélkül is összehasonlítható pontszámot generál az alkalmazás. A 3DMark pontszám azonban a 3DMark05-tel ellentétben a processzor eredményeitől is függ, az egész játékgép teljesítményét tükrözve. A processzortesztek kiaknázzák a többmagos, többszálú végrehajtásra képes processzorok maximális teljesítményét is.

A pontrendszer átdolgozását követően az összes eredményből összeállított viszonyszám mellett három "alpontszámot" is generál az alkalmazás, a "SM2.0", "HDR/SM3.0" és CPU pontszámokat, melyek szintén összehasonlíthatók más rendszerek eredményeivel. A feltöltött eredmények a Futuremark online felületén keresztül vethetők össze.

Véleménye van?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.