:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 10. 12:10

Idén negyedszer érkezik Magyarországra az IDC Security Roadshow

Idén sorozatban negyedszer tartják meg hazánkban az IDC IT Security informatikai biztonsági roadshow-t, amely 2006 február 7-én kerül megrendezésre és az európai konferenciasorozat első állomása lesz. A budapesti konferencián elemzők és iparági szakértők ismertetik, hogyan lehet az IT-rendszereket a a modern technológiák felhasználásával a lehető legbiztonságosabbá tenni.

[HWSW] Idén sorozatban negyedszer tartják meg hazánkban az IDC IT Security informatikai biztonsági roadshow-t, amely 2006 február 7-én kerül megrendezésre és az európai konferenciasorozat első állomása lesz. A budapesti konferencián elemzők és iparági szakértők ismertetik, hogyan lehet az IT-rendszereket a a modern technológiák felhasználásával a lehető legbiztonságosabbá tenni.

Az elsősorban informatikai vezetőknek, vállalati informatikusoknak, biztonsági szakembereknek, hálózati és szerver alkalmazás-menedzsereknek, rendszergazdáknak szóló előadások olyan témákat ölelnek fel, mint például a törvényi előírásoknak való megfelelés, a fizikai és hálózati biztonság, az alkalmazások biztonsága, a vezeték nélküli hálózatok védelme, a legelterjedtebb hackelési módszerek, a rosszindulatú behatolások és azok megelőzése, valamint a titkosítási technikák. A rendezvény előadói az üzleti működés, a stratégia, a technológia és az emberi viselkedés kontextusában mutatják be a biztonság kérdését.

A konferencián előadást tart többek között Philip Zimmermann, az IT-biztonsági iparág egyik megteremtője és úttörője, a legendás Pretty Good Privacy nevű titkosítási szoftvercsomag kifejlesztője. Szintén felszólal a konferencián M. Miles Burden, az FBI International Law Inforcement Acadamy budapesti igazgatója, aki a kiberbűnözés kelet-európai kihívásiról tart előadást. Etikus hackelési bemutatót fog tartani Sebastian Schreiber, a német SySS informatikai biztonsági tanácsadással foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója, elismert hackelési szakértő. A rendezvény moderátora Dr. Kürti Sándor, a Kürt Rt. elnöke lesz.

Az IDC szerint a Közép-Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, tehát a CEMA régióban a cégek IT-biztonsági szoftverekre fordított kiadásai átlagosan évi 17,3 százalékkal nőnek majd az elkövetkezendő öt esztendőben, amely messze meghaladja a régió általános szoftverpiacának növekedését. Magyarországon a növekedés üteme a régió átlagához fog közelíteni, a biztonsági szoftverek piaca 2009-re eléri az 50 millió dollárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.