Szerző: Ady Krisztián

2005. december 20. 13:33

Háromezer dolláros jutalom a StarForce védelem okozta hibákat demonstrálónak

A másolásvédelmet fejlesztő StarForce világraszóló versenyt indított : egy 3000 dolláros csekket nyújt át annak a személynek, aki képes megismételhetően bemutatni azokat a problémákat, melyekkel a vállalat másolávédelmét jellemzően kritizálják.

[HWSW] A másolásvédelmet fejlesztő StarForce világraszóló versenyt indított: egy 3000 dolláros csekket nyújt át annak a személynek, aki képes megismételhetően bemutatni azokat a problémákat, melyekkel a vállalat másolávédelmét jellemzően kritizálják.

Problémák

A StarForce másolásvédelmét alkalmazó termékekkel, játékokkal kapcsolatosan sokan aggályokat fogalmaztak meg az interneten. Egyes fórumokban olvasható hozzászólások szerint a CD- és DVD-írók hibásan működnek a másolásvédett játékok telepítését követően, melyek egy másik, "szűz" számítógépbe áthelyezve újra megfelelően működtek.

A StarForce saját bevallása szerint jóideje próbálja ezeket a hibákat előcsalogatni saját tesztberendezésein, komplett hardverkollekcióján, azonban mindeddig nem sikerült reprodukálni ezeket az anomáliákat. A vállalat odáig merészkedett, hogy ezeket a hibákat pletykáknak, kitalációknak minősítette, és egy pénzdíjas versenyt írt ki.

3000 dollár

A 3000 dolláros csekket az kaphatja meg, aki a fenti problémákat megismételhetően be tudja mutatni a StarForce irodájában. A reprodukáláshoz saját számítógép is használható, amennyiben azt a jelentkező magával viszi. A szabályok egyszerűek: minden meghajtónak tökéletesen működnie kell a StarForce védelmével ellátott program telepítését megelőzően is, illetve az alkalmazás telepítését és futtatását követően a hibának megismételhetően jelentkeznie kell bármely más, hasonló konfiguráción is.

A StarForce a 3000 dollár mellett állja az utazás, repülő költségét Moszkvába, illetve 2 éjszakás szállodai tartózkodást. A kihívásra 2006. január 31-ig lehet jelentkezni a contest@star-force.com e-mailcímen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról