Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 19. 10:40

Lefagyaszthatja az IE6-ot az IE7 bétaváltozata

Az Internet Explorerhez kedden kiadott frissítés komoly gondokat okozhat azoknak a felhasználóknak, akiknek a gépére fel van telepítve a Microsoft jövőre érkező új böngészőjének, az Internet Explorer 7-nek a bétaváltozata. Jeremy Dallman, az IE biztonságáért felelős projektmenedzser a blogján számolt be a visszajelzésekről.

[HWSW] Az Internet Explorerhez kedden kiadott frissítés komoly gondokat okozhat azoknak a felhasználóknak, akiknek a gépére fel van telepítve a Microsoft jövőre érkező új böngészőjének, az Internet Explorer 7-nek a bétaváltozata. Jeremy Dallman, az IE biztonságáért felelős projektmenedzser a blogján számolt be a visszajelzésekről.

A felhasználóktól beérkezett tapasztalatok szerint az Internet Explorer 6 kritikus hibáját javító patch telepítése a böngésző sokszor már az indítás után lefagyott, esetleg egyből több ablakot nyitott meg, a legfurcsább mégis talán az volt, hogy a hiperlinkek láthatatlanná váltak. A vizsgálatok kiderítették, hogy a problémákat az Internet Explorer 7 első bétája által az adatbázisba bejegyzett regisztrációs kulcs okozza, amelynek törlésével a gondok ki is küszöbölhetők

A böngésző fura viselkedése csak kevés felhasználónál fordul elő, mivel az Internet Explorer 7 első bétaváltozata nem nyilvános, az csak a Microsoft által kiválasztott tesztelők számára elérhető. A redmondi vállalat az első megyedévre ígéri a böngésző újabb bétáját, amely valószínűleg már a nagyközönség számára is letölthető lesz.

Az Internet Explorer 7-ről egyelőre csupán annyit tudni, hogy a tervek szerint a végleges verzió még a Windows Vista megjelenése előtt elkészül. A Vistát továbbra is 2006 nyarára ígéri a Microsoft. Az IE7 főképp a biztonság terén nyújt majd jelentős előrelépéseket, azonban a kiszivárgott információk szerint a böngésző ebből a szempontból a felhasználó számára jobbára láthatatlan, mégis fontos fejlesztéseken esik át, például új felhasználói felülete lesz az SSL titkosításnak.

A Microsoft szerint az IE7 legfontosabb célja a biztonság növelése. Ennek érdekében a böngésző védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról