Szerző: Ady Krisztián

2005. december 16. 10:26

Már mobiltelefonokról is elérhető a Google Mail postafiók

Bár mindössze néhány napja bővült újabb képességekkel a Google ingyenes, meghívásos levelezőszolgáltatása, a Google Mail, a postafiókok tulajdonosai tegnap újabb fejlesztésekkel találhatták szembe magukat. A Google Mail postafiókok ezentúl mobiltelefonokról is elérhetők.

[HWSW] Bár mindössze néhány napja bővült újabb képességekkel a Google ingyenes, meghívásos levelezőszolgáltatása, a Google Mail, a postafiókok tulajdonosai tegnap újabb fejlesztésekkel találhatták szembe magukat. A Google Mail postafiókok ezentúl mobiltelefonokról is elérhetők.

A Gmail Mobile szolgáltatás olyan telefonokról vehető igénybe, melyek böngészője képes a HTML-oldalak megjelenítésére. Tapasztalataink szerint a Gmail Mobile használatához egy WAP-előfizetés is elegendő, nem szükséges internetes csomagra átváltani. A Gmail Mobile az m.gmail.com címen érhető el a mobiltelefonokról, a megfelelő jelölőnégyzet bejelölését követően pedig csupán egyszer kell bejelentkezni -- amennyiben a mobil böngészőnk támogatja a sütik tárolását.

A szolgáltatás elérhetővé teszi a levelek mellékleteit is, a dokumentumokat és képeket elmenthetjük a telefonokba, illetve okostelefonok alkalmazásai segítségével akár meg is nyithatjuk, szerkeszthetjük is ezeket. A

A mobil Gmail megszületése mellett a Google Mail ezentúl automatikusan észleli a levelekben található címeket és gyorsposta szolgáltatások, például a Fedex termékkövető kódjait is. A címeket és postai küldeményeket az oldalt megjelenő linken egyetlen kattintással elérhetjük, előbbieket térképen is megtekinthetjünk, a csomagokat pedig követhetjük.

Az újdonságok körét gyarapítja az automatikus válaszküldési lehetőség, mely nyaralások, szabadságolások idején tájékoztathatja levelezőpartnereinket a későbbi válaszadásról -- bár ezt a szolgáltatást nagyon sokan a pokolba kívánják --, illetve a kapcsolataink listájából összeállított csoportoknak is egyetlen kattintással küldhetünk ezentúl körleveleket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról