Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 13. 09:07

Hamarosan tesztelhető az Office-t és a MySAP-t integráló szoftver

[News.com/HWSW] Az SAP és a Microsoft kiemelt ügyfelei a jövő héten kezdhetik meg a Mendocino fejlesztési kódnevet viselő szoftver tesztelését, amely szoros integrációt tesz lehetővé az Office és a MySAP között.

[News.com/HWSW] Az SAP és a Microsoft kiemelt ügyfelei a jövő héten kezdhetik meg a Mendocino fejlesztési kódnevet viselő szoftver tesztelését, amely szoros integrációt tesz lehetővé az Office és a MySAP között.

A tervek szerint a Mendocino december 23-án érkezhet meg az 50 kiválasztott ügyfélhez, akik megkezdhetik a tesztelést. A program végleges változata jövő júliusban esedékes, ez némi csúszást jelent az eredeti tervekhez képest, ugyanis az áprilisi bejelentéskor a vállalatok még azt ígérték, a Mendocino az idén elérhető lesz. Ez az első jelentős szoftver, amelyet a Microsoft és az SAP közösen fejleszt és értékesít.

Szoros integráció

A Mendocino a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek. A szoftver segítségével lehetőség nyílik például arra, hogy az Outlookban megnyitott e-mailben található adatok automatikusan bekerüljenek a vállalatirányítási rendszerbe, a határidőnaplóban pedig megjelenjenek az SAP-ban felvett projekt-megbeszélések.

Shai Agassi, az SAP termékfejlesztési igazgatója szerint a mySAP integrációja a jól bejáratott Office alkalmazásokkal jelentős előny lesz a vállalat számára az Oracle-lel folytatott harcban. A két vállalat fejlesztőmérnökei már régóta dolgoznak azon, hogy a Microsoft és az SAP termékei együttműködhessenek. Jeff Raikes, az Office termékekért felelős Microsoft-vezető elmondta, a cél az, hogy az integráció számos lépése automatikus legyen annak érdekében, hogy az ügyfeleknek ne kelljen külső szakértők segítségét igénybe venni, ha integrálni szeretnék az Office-t és a mySAP-t.

Új Office szükséges

A Mendocino az SAP számára új felhasználókat hozhat, akik eddig túl bonyolultnak találhatták a vállalatirányítási rendszereket, a Microsoft Office felhasználói számára pedig lökést adhat ahhoz, hogy a régebbi változatokat újabbra frissítsék. A Mendocino első változatához legalább Office 2003 szükséges majd, a későbbi verziók azonban alighanem csak a jövő ősszel megjelenő Office 12-vel működnek majd együtt.

Agassi elmondta, világszerte mintegy 60 millió olyan alkalmazott dolgozik, aki egyszerre használja a Microsoft Office-t és a mySAP-t. A két cég közötti együttműködés tavaly gyorsult fel, amikor a Microsoft felvásárlási ajánlatot tett a SAP-nak. Ennek részletei az Oracle és az amerikai Igazságügyi Minisztérium közötti per során kerültek nyilvánosságra. Agassi közölte, a Microsoft és az SAP azóta nem tárgyaltak az összeolvadásról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról