Szerző: Ady Krisztián

2005. december 7. 10:44

Korlátlan villámgyors mobilinternet a Cingulartól mindössze 60 dollárért

Előnyben a tengerentúl: miközben az amerikaiak jelentős részét a közelmúltban még nem hozták lázba a rövid szöveges üzenetek, a penetráció pedig alacsonyabbnak tűnt, mint Európában, a mobiltechnológia fejlődése terén könnyedén lekörözik a többi országot. A Cingular Wireless tegnap elindította az Európában is csupán néhány helyen és korlátozottan üzemelő, villámgyors mobil internetelérést biztosító harmadik generációs HSDPA (high-speed downlink packet access) hálózatát.

[HWSW] Előnyben a tengerentúl: miközben az amerikaiak jelentős részét a közelmúltban még nem hozták lázba a rövid szöveges üzenetek, a penetráció pedig alacsonyabbnak tűnt, mint Európában, a mobiltechnológia fejlődése terén könnyedén lekörözik a többi országot. A Cingular Wireless tegnap elindította az Európában is csupán néhány helyen és korlátozottan üzemelő, villámgyors mobil internetelérést biztosító harmadik generációs HSDPA (high-speed downlink packet access) hálózatát.

A Cingular BroadbandConnect szolgáltatás az Egyesült Államok több nagyvárosában érhető el, körülbelül 35 millió ember veheti igénybe. A megfelelő mobileszközök birtokában az előfizetők 400-700 kbit/s-os átlagos, esetenként 1 megabit/s-os letöltési sebességet érhetnek el. A Cingular Wireless 2006-ban tovább bővíti nagysebességű hálózatát, mely a világ első széleskörűen, nagy tömegek által elérhető HSDPA rendszere.

A BroadbandConnectet jelenleg Austin (Texas), Baltimore, Boston, Chicago, Dallas, Houston, Las Vegas, Phoenix, Portland (Oregon), Salt Lake City, San Diego, San Francisco, San Jose (Kalifornia), Seattle, Tacoma (Washington) és Washington D.C környékén élők vehetik igénybe HSDPA-képes mobiltelefon, illetve PC-kártya segítségével. A szolgáltató által biztosított PC-kártya a kapcsolat megszakadása nélkül képes váltani HSPDA, WCDMA, EDGE és GPRS technológiák között.

A Sierra Wireless AC860 vagy Novatel U730 PC-kártyákat 99 dollárért vásárolhatják meg a felhasználók, ha két éves szerződést kötnek a szolgáltatóval. Az adatmennyiségben és időben korlátlan HSDPA szolgáltatásért mindössze 60 dollárt (~12600 forintot) kell fizetni havonta, de olcsóbb, adatmennyiségben korlátos csomagok is előfizethetők.

A HSDPA (high-speed downlink packet access) a WCDMA, a mobilkommunikáció harmadik generációjának némileg továbbfejlesztett változata. A HSDPA valódi alternatívát nyújthat a vonalas, fix bekötésű interneteléréssel szemben. A mobilelőfizetők HSDPA modemek vagy mobilkészülékek segítségével egyszerűen elérhetik a vállalati hálózatokat, nagy e-maileket és adatállományokat küldhetnek és fogadhatnak. A gyors adatátvitelt biztosító technológiával egy átlagos zeneszám letöltési ideje már kezdetben mindössze 10-20 másodpercre csökkenhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról