:

Szerző: Ady Krisztián

2005. december 6. 12:06

Beperelték a Microsoftot a melegedő Xbox 360 miatt

[News.com] Robert Byers, chicagói Xbox 360 vásárló elégedetlen legújabb szerzeményével, a Microsoft következő generációs játékkonzoljával, az Xbox 360-nal. Olyannyira, hogy csoportos keresetet nyújtott be a Microsoft ellen, miszerint az elsőbbségért, és a 25 milliárd dolláros játékpiac minél nagyobb szeletéért a vállalat eleve hibásan tervezett konzolt dobott piacra, mely tervezési gondokból adódóan túlmelegszik és lefagy.

[News.com] Robert Byers, chicagói Xbox 360 vásárló elégedetlen legújabb szerzeményével, a Microsoft következő generációs játékkonzoljával, az Xbox 360-nal. Olyannyira, hogy csoportos keresetet nyújtott be a Microsoft ellen, miszerint az elsőbbségért, és a 25 milliárd dolláros játékpiac minél nagyobb szeletéért a vállalat eleve "hibásan tervezett" konzolt dobott piacra, mely tervezési gondokból adódóan túlmelegszik és lefagy.

Az úgynevezett csoport-pert (class action suit) indító férfi szerint a tápegység és a konzol központi processzora által termelt hő okozza az Xbox 360 túlmelegését, utóbbi kihatással van a hőre érzékenyebb lapkákra is, mely így végül a konzol lefagyását eredményezi. Állítását számos, fórumokban is olvasható visszajelzés, hozzászólás látszik igazolni, ugyanakkor újságírók által végzett tesztek arra is rámutatnak, hogy egyes játékok a hardver hőmérsékletétől függetlenül is hajlamosak lefagyásokat okozni, így erősen kérdéses, hogy nem szoftverhibák okozzák-e a tapasztalt problémákat.

Az első megvásárolt konzolok tulajdonosai átlagos használat mellett is lefagyó konzolokról számolnak be, melyeket gyakran fekete képernyő és különféle hibaüzenetek kísérnek. A Microsoft szóvivője úgy kommentálta a Reuters értesüléseit, hogy a vállalat csupán "néhány visszajelzést kapott konzolokról, melyek nem az elvárások szerint működnek". Azt nem volt hajlandó megnevezni, pontosan mennyi ilyen visszajelzést kap a Microsoft, állítása szerint az eladott mennyiség kis százalékáról van szó. Korábbi sajtóértesülések szerint a több százazer eladott konzol legalább 3 százalékával tapasztalnak problémákat.

A pénteken benyújtott perirat azt szeretné elérni, hogy a Microsoft nyújtson kártérítést, illetve cserélje ki, vagy hívja vissza a hibás Xbox 360 játékkonzolokat.

Az Xbox 360 december 2-a óta kapható Európában, a Microsoft 300 ezer konzolt szállított le az öreg kontinens üzleteibe, melyek lényegében percek alatt elfogytak. Az Xbox 360 hivatalosan nem kapható Magyarországon, a nagyobb kereskedelmi láncok egyelőre kivárnak. A néhány külföldről behozott, kisebb üzletekben árusított példányért hatalmas a túljelentkezés, egyelőre az előrendeléseket próbálják meg nehezen teljesíteni a cégek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.