:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 24. 12:16

WiBro csatlakozásra is képes mobiltelefonok a Samsungtól

A Samsung vadonatúj WiBro mobiltelefonjai és vezeték nélküli rendszere elsőként a 2005-ös APEC IT Kiállításon mutatkoztak be. A WiBro a WiMax-hez hasonló, nagy lefedettséget nyújtó, szélességávú hálózati szabvány, amelyet Dél-Koreában fejlesztettek ki állami és privát kooperáció révén. A WiBro (Wireless Broadband) a Wi-Fi-hez hasonlóan lehetőséget nyújt szélessávú internet, az otthoni hálózati hozzáférés, a videotelefonálás, az online televíziózás és rádióhallgatás, vagy a különböző navigációs alkalmazások használatára.

[HWSW] A Samsung vadonatúj WiBro mobiltelefonjai és vezeték nélküli rendszere elsőként a 2005-ös APEC IT Kiállításon mutatkoztak be. A WiBro a WiMax-hez hasonló, nagy lefedettséget nyújtó, szélességávú hálózati szabvány, amelyet Dél-Koreában fejlesztettek ki állami és privát kooperáció révén. A WiBro (Wireless Broadband) a Wi-Fi-hez hasonlóan lehetőséget nyújt szélessávú internet, az otthoni hálózati hozzáférés, a videotelefonálás, az online televíziózás és rádióhallgatás, vagy a különböző navigációs alkalmazások használatára.

A Samsung két WiBro-képes mobiltelefont mutatott be a kiállításon, a hagyományos kivitelű H-1000 készüléket, és a tenyérgép-alapú M-8000 mobilt. Mindkét készülék különlegessége, hogy a világon elsőként WiBro hálózathoz is képesek csatlakozni. A H1000 egy horizontálisan és vertikálisan is szétnyitható kagylótelefon QWERTY billentyűzettel, 2,2 hüvelykes LCD-kijelzővel, internet és email elérhetőséggel. A készülék dupla kamerával, továbbá tévékimeneti funkcióval is rendelkezik.

"Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk a világ első WiBro csatlakozását és legújabb fejlesztésű DMB telefonjait az APEC-en jelenlévő vezetőknek. A WiBro szolgáltatás a következő évtől lesz kereskedelemi forgalomban, és bízunk benne, hogy megőrizzük első helyünket újabb termékeink fejlesztésével és vásárlóink igényeinek kielégítésével" -- mondta Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs Hálózati Üzletének elnöke és vezérigazgatója.

A Samsung M8000 egy igazi okostelefon QWERTY billentyűzettel, amely megkönnyíti az internet és más alkalmazások használatát, valamint WiBro PCMCIA szabványú kártyával is felszerelték, amit laptopban és Tablet PC-ben is lehet használni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.