Szerző: Ady Krisztián

2005. november 17. 15:42

Japánban már a tévévevős, 3 megapixeles kamerával szerelt mobil a menő

A Vodafone K.K. bejelentette, hogy szombattól, november 17-től lesz kapható Japánban a Sharp legújabb mobiltelefonja a szolgáltató kínálatában. A mobilóriás fura módon csupán második generációs kivitelben dobja piacra a telefont, noha a készülék alapját képező Sharp 903 mobiltelefon harmadik generációs. A V604SH mobil egy igazi szórakoztató központ: a 3,2 megapixeles, 2x-es optikai zoomra képes, 5 lencsetagból álló objektívvel szerelt, autófókuszos digitális kamera csak egy kisebb fejezet a mobil képességei között.

[HWSW] A Vodafone K.K. bejelentette, hogy szombattól, november 17-től lesz kapható Japánban a Sharp legújabb mobiltelefonja a szolgáltató kínálatában. A mobilóriás fura módon csupán második generációs kivitelben dobja piacra a telefont, noha a készülék alapját képező Sharp 903 mobiltelefon harmadik generációs. A V604SH mobil egy igazi szórakoztató központ: a 3,2 megapixeles, 2x-es optikai zoomra képes, 5 lencsetagból álló objektívvel szerelt, autófókuszos digitális kamera csak egy kisebb fejezet a mobil képességei között.

A V604SH a hatalmas felbontású digitális digitális kamera mellett analóg tévétunert is tartalmaz, melynek képét a 240 x 320 pixeles kijelzőn lehet körülbelül egy órán keresztül megtekinteni. Sőt, a mobil az adások rögzítésére is képes a miniSD memóriakártyára. A jogvédelem elsődleges szempont volt, így a felvételeket csakis a felvételt készítő mobillal lehet megtekinteni, akár a tv-kimeneten keresztül is.


Sharp 903, a Vodafone V604SH szülőanyja

A 2,4 hüvelykes képátlójú, nagy felbontású kijelző széles szögben látható, a kijelzőt tartalmazó fedlap pedig 180 fokkal elforgatható, majd visszahajtható a mobilra, kényelmesebbé téve a tv-adás megtekintését. A tv-műsor elektronikus programfüzeten (EPG) keresztül is elérhető. A mobil zenelejátszó szoftvere egyetlen gombnyomással elérhető, s az MP3 dalok mellett AAC formátum kezelésére is képes. Opcionálisan fülhallgató vezetékébe épített távirányító is kapható a készülékhez.

A játékok és egyes menüpontok a készülékbe épített mozgásérzékelő segítségével is vezérelhetők, melyek elsőként a Samsung készülékeiben debütáltak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról