Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 9. 09:50

Új vezető a Borland élén

Tod Nielsent nevezte ki elnök-vezérigazgatónak a szoftverfejlesztő eszközeiről ismert Borland. A vállalatnál négy hónappal ezelőtt üresedett meg a vezetői szék, miután júliusban a gyatra pénzügyi eredmények hatására lemondott a céget korábban 6 évig vezető Dale Fuller.

[HWSW] Tod Nielsent nevezte ki elnök-vezérigazgatónak a szoftverfejlesztő eszközeiről ismert Borland. A vállalatnál négy hónappal ezelőtt üresedett meg a vezetői szék, miután júliusban a gyatra pénzügyi eredmények hatására lemondott a céget korábban 6 évig vezető Dale Fuller.

Tod Nielsen korábban az Oracle adatbázis- és köztesszoftver üzletágát vezette, előtte pedig a BEA-nél töltött 3 évet, még korábban pedig a Microsoftnál volt fejlesztési vezető 12 évig. William Hooper, a Borland igazgatótanácsának elnöke elmondta, azért esett a választásuk Nielsenre, mert jól ismeri a Borland célpiacát és komoly vezetői tapasztalatokkal rendelkezik.


A Borland irodája San Franciscóban

Szakértők szerint a Borland előtt álló legnagyobb kihívás, hogy a különálló fejlesztőeszközök helyett átfogó fejlesztési platformokat hozzon létre, beleértve a modellező és tesztelő eszközöket. A Borland legnagyobb piaci ellenfelei az IBM és a Microsoft. További problémát jelent a cég számára, hogy a népszerű JBuilder eladásai csökkennek, mivel egyre többen térnek át a hasonló képességeket kínáló, ugyanakkor nyílt forrású Eclipse-re.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról