:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 8. 16:07

Megérkeztek az új Motorola RAZR mobiltelefonok

Az utóbbi években a Motorola egyik legnagyobb sikere volt a szupervékony RAZR V3 mobiltelefon, amely bemutatása után közel másfél évvel most megérett némi vérfrissítésre. Az amerikai vállalat új változatokat dobott piacra a népszerű készülékből, amelyek továbbra is megtartják a vonzó formatervet, azonban továbbfejlesztett képességekkel rendelkeznek.

[HWSW] Az utóbbi években a Motorola egyik legnagyobb sikere volt a szupervékony RAZR V3 mobiltelefon, amely bemutatása után közel másfél évvel most megérett némi vérfrissítésre. Az amerikai vállalat új változatokat dobott piacra a népszerű készülékből, amelyek továbbra is megtartják a vonzó formatervet, azonban továbbfejlesztett képességekkel rendelkeznek.

A főként az Egyesült Államokban nagyon divatos RAZR ezüst és fekete mellett már rózsaszín és kék verzióban is kapható lesz. Ennél sokkal fontosabb újdonság azonban, hogy megjelent a V3i, amely elődjéhez képest sokban javult, a VGA felbontású kamerát 1,3 megapixelesre cserélte a Motorola. A belső kijelző 262 ezer, a külső pedig 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes.

Jelentős újdonság továbbá, hogy a V3i is tartalmazza a ROKR-nél bevezetett iTunes klienst, vagyis a telefon képes az Apple népszerű internetes zeneboltjából megvásárolt dalokat megszólaltatni. A nagyobb felbontású képek és a zenefájlok sok helyet foglalnak a memóriában, ezért a V3i már microSD kártyával bővíthető, legfeljebb 512 megabájtig.


Motorola V3x

Szintén újdonság a CDMA hálózatokon használható RAZR V3, amely támogatja az 1xEv-DO nagysebességű adatátvitelt is, amelynek révén másodpercenként akár 2,4 megabites sebességű letöltés is elérhető. Ez a változat is 1,3 megapixeles kamerát és bővíthető memóriát kapott. A hazánkban is használt UMTS (3G) hálózatokat támogató RAZR V3x verzió már korábban bemutatkozott, ebbe a kivitelbe a videohívások lebonyolításához két kamerát is beszerelt a Motorola, amelyek közül az egyik 2 megapixel felbontású. A V3x memóriája is bővíthető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.