Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 8. 13:05

A Take Two kezében a Civilizationt fejlesztő Firaxis Games

A sok botrányt kiváltó Grand Theft Auto sorozatról is ismert Take Two Interactive bejelentette, hogy megvásárolta a legendás Sid Meier által alapított Firaxis Games játékfejlesztő vállalatot. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. A felvásárlás lezárása után a Firaxis a 2K Games égisze alatt működik tovább.

[HWSW] A sok botrányt kiváltó Grand Theft Auto sorozatról is ismert Take Two Interactive bejelentette, hogy megvásárolta a legendás Sid Meier által alapított Firaxis Games játékfejlesztő vállalatot. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. A felvásárlás lezárása után a Firaxis a 2K Games égisze alatt működik tovább.

A Firaxist 1996-ban alapította a Microprose-tól távozó Jeff Briggs és Sid Meier, előbbi a vállalat elnök-vezérigazgatójaként, utóbbi pedig fejlesztési igazgatóként dolgozik a cégnél. A Firaxis története során összesen tizenegy, elsősorban stratégiai játékot jelentetett meg. A Sid Meier nevével fémjelzett programok több millió példányban keltek el, az utóbbi idők legnagyobb sikerei a Sid Meier's Pirates, illetve a Civilization harmadik és negyedik része voltak, az utóbbi nemrég jelent meg az üzletekben.

Sid Meier azon kivételes játékfejlesztő zsenik egyike, akit beválasztottak az Interactive Arts & Sciences "Halhatatlanok csarnokába". Ebben a megtiszteltetésben olyanok részesülhettek eddig, mint Peter Molyneaux, John Carmack, Will Wright (Maxis), Yu Suzuki (SEGA) vagy Shigeru Miyamoto (Nintendo).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról