Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 8. 11:57

Növekedő bevétel mellett csökkenő nyereségről számolt be az APC

Az American Power Conversion (APC) közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit. A 2005. év harmadik negyedévében az APC minden üzletágában árbevétel-növekedés volt tapasztalható, a forgalom így elérte a 512,3 millió dollárt, ez 16 százalékos növekedést jelent 2004 hasonló időszakához képest.

[HWSW] Az American Power Conversion (APC) közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit. A 2005. év harmadik negyedévében az APC minden üzletágában árbevétel-növekedés volt tapasztalható, a forgalom így elérte a 512,3 millió dollárt, ez 16 százalékos növekedést jelent 2004 hasonló időszakához képest.

Az elsősorban háromfázisú szünetmentes tápegységeket, szolgáltatáscsomagokat, precíziós hűtőeszközöket, valamint adatközpontok, létesítmények és egyéb kommunikációs alkalmazások számára forgalmazott kiegészítő termékeket tartalmazó Large Systems üzletág árbevétele az előző év azonos időszakához képest 28 százalékkal emelkedett. Az InfraStruXure volt a Large Systems üzletág növekedésének motorja: az ebből a megoldásból származó bevétel 2004 azonos időszakához képest több mint 60 százalékkal növekedett.

A Small Systems üzletág szünetmentes tápegységeket, áramellátási és vezérlő termékeket kínál a személyi számítógépek, szerverek és hálózatok piacára. Az üzletág harmadik negyedéves árbevétele az előző év azonos időszakához képest 14 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 10 százalékkal nőtt. A harmadik negyedévben az APC termékbevételeinek 76 százalékát a Small Systems üzletág tette ki.

A bevétel látványos növekedése ellenére APC nettó eredménye 48,7 millió dollárra, a tavalyi harmadik negyedévvel összevetve 11 százalékkal csökkent, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor az APC nyeresége egy több mint 20 millió dolláros adójóváírást tartalmazott. "Az elért üzleti haszon tekintetében nem vagyunk elégedettek. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva az árazás, a termékkínálat és a logisztikai területek magasabb működési költségei miatt csökkent az árrésünk, amin a jövőben mindenképpen változtatnunk kell" -- mondta el Rodger B. Dowdell Jr., az APC elnök-vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról