Szerző: Ady Krisztián

2005. november 3. 15:05

Térhatású hangot kever házimozinkra a Terratec új hangkártyája

Új hangkártyát dob piacra a német Terratec, mely elsőként a cég hangkártyái közül képes a játékok többcsatornás hangját azonnal egyetlen digitális hangsávvá, Dolby Digital jelfolyammá alakítani. A hangkártya segítségével akár a házimozierősítőn keresztül is teljes térhatásban szólhatnak a játékok hangjai, nem szükséges ehhez több kábelt, analóg összekötést használni, elegendő csupán egy optikai kábellel összekötni őket.

[HWSW] Új hangkártyát dob piacra a német Terratec, mely elsőként a cég hangkártyái közül képes a játékok többcsatornás hangját azonnal egyetlen digitális hangsávvá, Dolby Digital jelfolyammá alakítani. A hangkártya segítségével akár a házimozierősítőn keresztül is teljes térhatásban szólhatnak a játékok hangjai, nem szükséges ehhez több kábelt, analóg összekötést használni, elegendő csupán egy optikai kábellel összekötni őket.

A beépített Dolby Digital Live technológiának köszönhetően tehát már nem csak a DVD-lemezek hangját lehet a házimozierősítőre továbbítani, hanem bármilyen többcsatornás hangot, melyet a PC megszólaltat. A valós idejű AC3 kódolásról a hangkártya jelfeldolgozó processzora gondoskodik. A belső feldolgozásnak és a teljesen digitális átvitelnek köszönhetően a hangokat semmi sem torzíthatja el, illetve zavarhatja meg.

Az Aureon 7.1 PCI kártya négy analóg sztereó kimenettel, egy sztereó bemenettel és mikrofon-bemenettel és egy optikai ki- és bemenettel látja el számítógépünket. A Terratec új zajkeltője 60 eurós (~15 ezer forint) ajánlott áron lesz kapható a számítástechnikai üzletekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról