Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 1. 11:33

Már egymillió videót értékesített az Apple

Kevesebb mint három héttel azután, hogy megjelent a videolejátsztásra is alkalmas iPod és az Apple a videoklipeket is felvette az iTunes internetes zenebolt kínálatába, a vállalat már ez egymilliomodik letöltést ünnepelheti. Az iTunes Music Store 2003-as indulásakor az egymillió letöltött zeneszám eléréséhez csak egy hét kellett.

[HWSW] Kevesebb mint három héttel azután, hogy megjelent a videolejátsztásra is alkalmas iPod és az Apple a videoklipeket is felvette az iTunes internetes zenebolt kínálatába, a vállalat már ez egymilliomodik letöltést ünnepelheti. Az iTunes Music Store 2003-as indulásakor az egymillió letöltött zeneszám eléréséhez csak egy hét kellett.

Az Apple boltjában darabonként 1,99 dollárért vásárolhatók meg a videoklipek, amiket legfeljebb 5 asztali gépen és korlátlan számú iPodban tárolni, azonban nem írhatók CD-re. Az iTunes ezen felül az ABC és a Disney Channel népszerű tévésorozatainak epizódjait is letöltésre kínálja, már a sugárzás másnapján, reklámok nélkül, szintén 1,99 dollárért. A kínálatban jelenleg összesen mintegy 2000 videoklip és tévéműsor szerepel. A letölthető tartalmak az új iPod kijelzőjérera optimalizálva, 320x240 pixeles videó formájában érhetők el.

Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója szerint az egymilliós mérföldkő ilyen gyors átlépése azt bizonyítja, hogy van kereslet a legálisan letölthető videoklipek iránt, még akkor is, ha az Apple-től megvásárolt tartalmak már feltűntek a nagy fájlcserélő hálózatokon. "A következő feladatunk a kínálatunk szélesítése lesz, hogy a vevők még több videót élvezhessenek a számítógépükön vagy új iPodjukon" -- tette hozzá Jobs. Bennfenntesek szerint az Apple már több tévétársasággal is tárgyal, hogy műsoraik elérhetőek legyenek az iTunes szolgáltatáson belül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról