Szerző: Ady Krisztián

2005. október 24. 09:37

Külső, USB-s digitális tv-tunert dob piacra az X-Micro

A tajvani X-Micro Technology november végén, december elején dobja piacra legújabb kiegészítőjét, a TV-BAR nevű külső tv-tunert, mely a földfelszíni sugárzású digitális TV-adások vételére alkalmas. A kövérebb pendrive méretű tuner minden számítógéppel használható, mely USB2.0 porttal rendelkezik, és a számítógép erőforrásainak jelentősebb igénybevétele nélkül képes a tv-adások megjelenítésére a képernyőnkön.

[HWSW] A tajvani X-Micro Technology november végén, december elején dobja piacra legújabb kiegészítőjét, a TV-BAR nevű külső tv-tunert, mely a földfelszíni sugárzású digitális TV-adások vételére alkalmas. A kövérebb pendrive méretű tuner minden számítógéppel használható, mely USB2.0 porttal rendelkezik, és a számítógép erőforrásainak jelentősebb igénybevétele nélkül képes a tv-adások megjelenítésére a képernyőnkön.

A TV-BAR a leendő HDTV-adások vételére és megjelenítésére is alkalmas lesz, a speciális meghajtóprogram pedig azt is lehetővé teszi, hogy más, univerzális alkalmazásokkal vegyük igénybe a tuner képességeit. A külső eszközön keresztül érkező digitális, AC3 kódolású hang akár a számítógép SPDIF kimenetére is átirányítható, így házimozi erősítőn keresztül is élvezhető.

A TV-BAR tuner lényegében egy egyszerű vevő, mely az MPEG-2 tömörített formátumban érkező digitális tv-adást az USB2.0 porton keresztül továbbítja a számítógép részére, mely ott akár hardveres gyorsítás segítségével, lényegében processzorhasználat nélkül is lejátszható. Az erőforrás spórolásnak köszönhetően a tunerrel akár time-shifting, azaz időeltolásos lejátszás is megoldható, amikor a felvétel és a lejátszás egyidőben történik.

Az X-Micro egy CAM-tunert alkalmazott a külső tv-vevőben, mely alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb érzékenységgel látja el feladatát, mint a más termékekben található tuner lapák. A kiváló minőséget biztosító földfelszíni adások az adótoronyhoz közel akár egy kis szobaantenna segítségével is foghatók, egy apró botantennát mellékelnek is a külső tunerhez. A normál antennák egy adapter segítségével csatlakoztathatók a tunerhez, mely szintén a csomag része.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról