Szerző: Ady Krisztián

2005. október 19. 10:36

Novemberben kerül piacra az Iomega multimédiás külső merevlemeze

[HWW] Novemberben kerül piacra az Iomega legújabb multimédiás merevlemeze, a ScreenPlay Multimedia Drive , mely nem csupán az adatok tárolására és hordozására, hanem lejátszására, megjelenítésére is alkalmas. A készülék nem csak fotókat és zenéket képes a hangszórókra és képernyőre varázsolni, hanem a 60 gigabájtos merevlemezre másolt videók lejátszására is alkalmas.

[HWW] Novemberben kerül piacra az Iomega legújabb "multimédiás merevlemeze", a ScreenPlay Multimedia Drive, mely nem csupán az adatok tárolására és hordozására, hanem lejátszására, megjelenítésére is alkalmas. A készülék nem csak fotókat és zenéket képes a hangszórókra és képernyőre varázsolni, hanem a 60 gigabájtos merevlemezre másolt videók lejátszására is alkalmas.

Az USB2.0 felületen keresztül gyorsan feltölthető külső adattároló menürendszere a mellékelt távirányító segítségével akár a karosszékből is elérhető, kezelhető. A JPEG képek mellett -- melyek akár 8 megapixelesek is lehetnek --, a médialejátszó megbirkózik az MPJEG, MPEG-1 (AVI, MPG, DAT), MPEG-2 (AVI, VOB) és MPEG4 (AVI, DivX, XviD) formátumú mozgóképekkel is. A zenei formátumok közül csupán az MP3-at támogatja a készülék.

A külső adattároló egy 2,5 hüvelykes, 60 gigabájtos merevlemezen tárolja az adatállományokat, zenéket és videókat, illetve a számítógép háttértárolójáról készült biztonsági másolatokat. A készülék NTSC és PAL kompozit, illetve s-video kimenettel, RCA sztereó hangkimenettel köthető a televíziókra és audioberendezésekre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról