Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 17. 10:39:23

Víz hűti az EVGA.com új videokártyáját

[x-bit labs] Vízhűtéses videokártyát jelentett be az EVGA.com, a GeForce 7800 GTX chipre épülő Black Pearl hűtése a vállalat szerint közel hússzor hatékonyabb, mint egy hűtőbordával és ventilátorral ellátott kivitelé, ráadásul szinte teljesen zajtalan. A hússzor hatékonyabb hűtés ellenére a grafikus chip órajelét a gyári specifikációhoz képest csak 60 MHz-cel, 490-re emelte meg az EVGA.com, a 256 megabájtnyi GDD3 memória pedig 1,2 GHz helyett 1,3 GHz-en ketyeg.

[x-bit labs] Vízhűtéses videokártyát jelentett be az EVGA.com, a GeForce 7800 GTX chipre épülő "Black Pearl" hűtése a vállalat szerint közel hússzor hatékonyabb, mint egy hűtőbordával és ventilátorral ellátott kivitelé, ráadásul szinte teljesen zajtalan. A hússzor hatékonyabb hűtés ellenére a grafikus chip órajelét a gyári specifikációhoz képest csak 60 MHz-cel, 490-re emelte meg az EVGA.com, a 256 megabájtnyi GDD3 memória pedig 1,2 GHz helyett 1,3 GHz-en ketyeg.

A vállalat szerint a Black Pearl nem csak a számítógépes játékosoknak lehet jó választás, hanem akár professzionális felhasználóknak is, ugyanis a vízhűtéssel felszerelt kártyák szinte zajtalaok, ami egy munkahelyen nem hátrány. A hűtésről az Innovatek által tervezett megoldás gondoskodik, amely a blokkon kívül egy 400 wattos hőcserélőt és egy 12 centi átmérőjű ventilátort foglal magában, természetesen a hűtőfolyadék és a csövek mellett. Az EVGA.com Black Pearl 899 eurós (~226 ezer forintos) áron lesz majd kapható.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:49

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.