Szerző: Ady Krisztián

2005. október 12. 15:05

Üzletemberekhez szól a Nokia legújabb mobiltelefon-családja, az E-sorozat

A Nokia ma három új modellel bővítette a kifejezetten üzletemberek számára készült telefon-portfolióját. A különleges formavilágú Nokia E60, Nokia E61, és Nokia E70, azaz a Nokia E-sorozat első tagjai tartalmazzák a mai üzleti világban elengedhetetlen mobilalkalmazásokat, például a mobil e-mailt és a fejlett hangszolgáltatásokat. A Nokia E60, a Nokia E61, és a Nokia E70 világszerte 2006 első negyedévében jelenik meg.

[HWSW] A Nokia ma három új modellel bővítette a kifejezetten üzletemberek számára készült telefon-portfolióját. A különleges formavilágú Nokia E60, Nokia E61, és Nokia E70, azaz a Nokia E-sorozat első tagjai tartalmazzák a mai üzleti világban elengedhetetlen mobilalkalmazásokat, például a mobil e-mailt és a fejlett hangszolgáltatásokat. A Nokia E60, a Nokia E61, és a Nokia E70 világszerte 2006 első negyedévében jelenik meg.

Ismerős platform

Az új Nokia E-sorozatú készülékek a már jól ismert Series 60 platform legújabb verziójára épülnek. Az alkalmazások között a több ország közötti zökkenőmentes barangolást biztosító, többféle GSM és 3G (WCDMA) cellás hálózat támogatását, valamint egy sor helyi csatlakozási lehetőséget, így Wi-Fi-t, Bluetooth-t, infravörös csatlakozást és USB 2.0-t is találhatunk.

A Nokia E60, a Nokia E61, és a Nokia E70 a jelenleg legnépszerűbb, és a nemrégiben bevezetett vállalati e-mail megoldásokat, például a Blackberry Connect-et, a Good Technolgy Inc. GoodLink megoldását, a Nokia Business Centert, a Seven Mobile Mailt, a Seven Always-On Mailt, és a Visto Mobile-t egyaránt támogatja.

Az új készülékek fejlett hangszolgáltatásokat, például internetes hívást (VoIP – hang a hálón) és Push to Talk-ot biztosítanak, amellyel a vállalatok többféle lehetőséget nyújthatnak akár a házon kívül tartózkodó alkalmazottaik számára, a munkatársakkal való együttműködésre vagy a gyors válaszadásra. Az Avaya vagy Cisco IP házi alközpontot alkalmazó vállalatok a Nokia készülékeket közvetlenül a vállalati telefonhálózatra kapcsolhatják, így az alkalmazottak hozzáférhetnek a vállalati hálózatokon már megszokott szolgáltatásokhoz, például a négy-számjegyes telefonáláshoz vagy az automatikus hívásfogadáshoz.

Nokia E60

A Nokia E60 a klasszikus formájú mobiltelefonok határozott megjelenését, kényelmét és használhatóságát nyújtja, WCDMA harmadik generációs hálózaton át gyors és rugalmas adatkapcsolatot biztosít, a helyi hozzáférést pedig a WLAN oldja meg költséghatékony módon. Bár a készüléket egykezes használatra tervezték, a nagy, színes kijelzőn egyszerűen begépelhetők az elektronikus levelek és a naptárbejegyzések. A Nokia E60 a GSM 900/1800/1900, és a WCDMA 2100 hálózaton működik.

Nokia E61

A Nokia E61 egyszerűen használható készüléken négy irányban mozgatható joystick és teljes billentyűzet található, ráadásul a 16 millió színárnyalatot megjelenítő kijelzőn minden eddiginél egyszerűbben írhatunk e-mailt. A telefon teljes körű dokumentum-kezelést (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF megnyitó, és ZIP tömörítő), és szerkesztést (dokumentumok, táblázatok, és prezentációk) is biztosít.

A Nokia E61 emellett a Nokia E60-nal és Nokia E70-nel megegyező, fejlett üzleti hívás-, és IP-alapú telefónia-funkciókészletet tartalmazza. A Nokia E61 telefonálás közben is képes az elektronikus levelek fogadására és küldésére. A Nokia E61 a GSM 850/900/1800/1900, és a WCDMA 2100 hálózaton működik.

A Nokia E70

Első ránézésre a Nokia E70 egy egyszerű okostelefon, mely azonban kinyitását követően a gyors és a könnyű gépeléshez szükséges teljes billentyűzetet, az e-mailek olvasásához, a mellékletek (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF-anyagok, és ZIP-pel tömörített fájlok) megtekintésére, valamint szerkesztésre (dokumentumok, táblázatok, prezentációk) használható, széles, színes kijelzőt nyújt.

A Nokia E60-hoz és a Nokia E61-hez hasonlóan a Nokia E70 is támogatja a fejlett hangfunkciókat, valamint az e-mailt is tartalmazó, hagyományos alkalmazáscsomagot. A Nokia két változatban gyártja a Nokia E70-et: az egyik az európai és az ázsiai piacra készül (GHSM 900/1800/1900/WCDMA 2100), a másik pedig az amerikai kontinens mobilhálózatain (GSM 850/1800/1900) használható. Azonban mindkét változat világszerte képes a GSM hálózatok közötti barangolásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról