Szerző: Ady Krisztián

2005. október 5. 13:31

Szuperkönnyű, ultrahordozható Tablet PC-t dob piacra novemberben a Fujitsu Siemens Computers

A Fujitsu Siemens Computers hamarosan itthon is piacra dobja LIFEBOOK P1510 átalakítható noteszgépét, mely a piac legkönnyebb, teljes mobil funkcionalitást kínáló Tablet PC-notebook hibridje. A mindössze 1 kg-os készüléket novembertől hazánkban is meg lehet majd vásárolni.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers hamarosan itthon is piacra dobja LIFEBOOK P1510 átalakítható noteszgépét, mely a piac legkönnyebb, teljes mobil funkcionalitást kínáló Tablet PC-notebook hibridje. A mindössze 1 kg-os készüléket novembertől hazánkban is meg lehet majd vásárolni.

A 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt Tablet PC támogatja a WLAN és Bluetooth vezeték nélküli technológiákat, és a külön megvásárolható hatcellás akkumulátorral üzemideje akár 8,5 órára is bővülhet. A Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszerben a noteszgép tulajdonosa bármilyen tollal dolgozhat, a biztonságot pedig integrált ujjlenyomat-érzékelő fokozza.


16,7 x 23,2 cm és csupán 1000 gramm

A készülék hibrid kivitele minden felhasználási körhöz megfelelő felületet biztosít, a táblagéppé alakított noteszgépen szabad kézzel jegyzetelhetünk, a vázlatokat pedig kivetítő segítségével is megjeleníthetjük. A hagyományos feladatokat noteszgéppé alakítva végezhetjük el a legegyszerűbben. A LIFEBOOK P1510 jellemző felhasználási területei lehetnek a biztosítási és bankszektor, a kiskereskedelem, a helyszíni értékesítés és a piackutatás. A kis súly lényegesen egyszerűbbé teszi a munkát.

A 8,9 hüvelykes WSVGA kijelző felbontása 1024 x 600 pixel, míg az operációs rendszer és a különböző alkalmazások futtatásáról Intel Pentium M 753 (1,2 GHz) kisfeszültségű (ULW) processzor és maximálisan 1 gigabájt memória gondoskodhat. Az adatokat a 60 gigabájtos (vagy nagyobb), 1,8 hüvelykes merevlemezen tárolhatjuk el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról