Szerző: Ady Krisztián

2005. október 5. 09:41

A Gyűrűk Urát jegyző Peter Jackson lesz a Halo mozifilm producere

A Microsoft hatalmas neveket szerződtetett a Halo akciójátékon alapuló mozifilm mellé: a vállalat bejelentette, hogy a Gyűrűk Urát és a bemutatásra váró King Kongot rendező Peter Jackson és társa, Fran Walsh lesznek a film producerei. A Halo speciális effektjei ennek megfelelően Jackson saját cégének égisze alatt, a Weta műhelyeiben készülnek majd el.

[HWSW] A Microsoft hatalmas neveket szerződtetett a Halo akciójátékon alapuló mozifilm mellé: a vállalat bejelentette, hogy a Gyűrűk Urát és a bemutatásra váró King Kongot rendező Peter Jackson és társa, Fran Walsh lesznek a film producerei. A Halo speciális effektjei ennek megfelelően Jackson saját cégének égisze alatt, a Weta műhelyeiben készülnek majd el.

A filmet a Universal és a Twentieth Century Fox karolta fel, a két filmstúdió összesen 5 millió dollárt fizet a Microsoftnak a jogokért, de Redmond a jegyeladási bevételekből is részesedik. A szerződés szerint a Universal felügyeli a film készítését és az amerikai terjesztést, a Twentieth Century Fox pedig a nemzetközi értékesítésért felelős.

A Universal szóvivője szerint a forgatást úgy időzítik, hogy a Halo és Halo 2 játékok alapján készített akciófilm 2007 nyarán már a mozikba kerülhessen. A sztoriról vagy a szereplőkről egyelőre nem szivárogtak ki hírek. A Microsoft képviselője nem kommentálta azt a pletykát, amely szerint a vállalat a film megjelenésére időzítené a Halo-sorozat harmadik részének premierjét.

Egyelőre kérdéses, vajon milyen történetet lehet Master Chief szuperkatona idegenek ellen vívott harca köré kanyarintani, s vajon kik lesznek a film szerepeit elvállaló színészek. A játékokból készült filmadaptációk nem mindig váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, gondoljunk csak a Final Fantasy videojáték filmváltozatára. Ugyanakkor voltak sikeres próbálkozások is, mint a Resident Evil és a Lara Croft: Tomb Raider című adaptációk.

Az NPD Group piackutató vállalat felmérése szerint 2004-ben a kizárólag Xboxon futó Halo 2 a második helyen végzett a konzoljátékok ranglistáján, a Bungie által fejlesztett játékból tavaly 4,2 millió darab fogyott. Érdekesség, hogy a Halo első része is felkerült a legsikeresebb játékok listájára, 2004-ben 1,1 millió fogyott belőle, ami a kilencedik helyre volt elég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról