Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 5. 10:09

A HP felügyeleti megoldásai miatt felvásárolja a blade szerverek úttörőjét

A HP bejelentette, hogy felvásárolja a blade szerverek piacának úttörőjét, az RLX Technologies vállalatot. A tranzakció pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A texasi RLX-nek világszerte mintegy 200 ügyfele és összesen alig 40 alkalmazottja van. Az akvizíció várhatóan egy hónapon belül lezárul, az RLX pedig a HP nagyvállalati termékekért és szolgáltatásokért felelős Technology Solutions Group részeként működik tovább.

[HWSW] A HP bejelentette, hogy felvásárolja a blade szerverek piacának úttörőjét, az RLX Technologies vállalatot. A tranzakció pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A texasi RLX-nek világszerte mintegy 200 ügyfele és összesen alig 40 alkalmazottja van. Az akvizíció várhatóan egy hónapon belül lezárul, az RLX pedig a HP nagyvállalati termékekért és szolgáltatásokért felelős Technology Solutions Group részeként működik tovább.

Az RLX-et a Compaqtól távozott mérnökök alapították 1999-ben, egy évre rá a vállalat bemutatta a világ első blade szerverét. Az RLX azonban rossz lóra tett, mivel a vállalat az alacsony fogyasztású Transmeta processzorokra köré építette blade szervereit, ezek a lapkák azonban gyártási nehézségek miatt sokat késtek és csak korlátozott darabszámban álltak rendelkezésre. Az RLX tavaly decemberben végül kiszállt a hardverüzletből, hogy linuxos felügyeleti megoldására, a Control Towerre összpontosítson.

Az RLX a HP harmadik jelentős felvásárlása az elmúlt hetekben, amelyet felügyeleti portfoliójának megerősítése céljából hajtott végre. A vállalat nemrég jelentette be, hogy 425 millió dollár készpénzért felvásárolja a Peregrine Systems vállalatot, amely a vállalati informatikai eszközök nyilvántartására és menedzselésére szolgáló alkalmazásokat fejleszt, illetve megveszi az AppIQ Systems-t, amely adattároló rendszereket menedzselő szoftvereket fejleszt.

"A vállalatoknak, ezen belül az üzletet támogató informatikai szervezetknek rugalmasan kell alkalmazkodniuk a változó feltételekhez. A HP abban kíván segíteni, hogy a vállalatok a változásokból előnyt tudjanak kovácsolni. A HP a stratégiáját az Adaptive Enterprise üzleti modell mentén dolgozta ki, ennek a stratégiának a megvalósításában kiemelt szerep jut a felügyeleti megoldásoknak" -- mondta el lapunknak Bukits Róbert, a HP Magyarország Szoftver Megoldások üzletág igazgatója.

"Az Adaptive Enterprise stratégia újabb és újabb technológiák hadrendbe állítását teszi szükségessé, amit a HP folyamotos belső fejlesztésekkel, innovációval, illetve termék és cégfelvásárlásokkal valósít meg. Az elmúlt két évben mindkét irányba komoly lépéseket tett a HP. A felügyeleti piacon, amelyben erős konszolidációs folyamatok indultak be, a HP kiemelkedő szereplővé akar válni" -- folytatta Bukits. "A felügyeleti képességek feljesztése stratégiai iránya a HP-nek, amit várhatóan újabb felvásárlások is jelezni fognak."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról