Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 28. 09:28

Piacon a Nokia N70 harmadik generációs okostelefon

A Nokia bejelentette, hogy megkezdte N70 harmadik generációs okostelefonjának szállítását. Az N90 után az N70 a második tagja az N-sorozatnak, amely megvásárolható a boltokban, a merevlemezzel felszerelt N91 zenemobil premierje azonban a korábbi ígéretekkel szemben csak 2006-ban esedékes.

[HWSW] A Nokia bejelentette, hogy megkezdte N70 harmadik generációs okostelefonjának szállítását. Az N90 után az N70 a második tagja az N-sorozatnak, amely megvásárolható a boltokban, a merevlemezzel felszerelt N91 zenemobil premierje azonban a korábbi ígéretekkel szemben csak 2006-ban esedékes.

A kéziszámítógépekhez hasonló dizájnnal rendelkező Nokia N70 multimédiás okostelefon 2 megapixeles kamerával, külön videotelefonálásnak dedikált második kamerával, vakuval, sztereó FM-rádióval, zenelejátszó alkalmazással és új, háromdimenziós játékokkal csábítja a vásárlókat. A továbbfejlesztett, Nokia XpressTransfer névre keresztelt szoftver az elkészített képeket gyorsan és automatikusan képes a számítógépre továbbítani.

A képekből a telefonon diavetítés is készíthető, mely háttérzenével is ellátható. Az N70 okostelefon szintén RS-MMC memóriakártyákkal bővíthető. A Nokia harmadik generációs telefonja könnyen beállítható e-mail klienssel rendelkezik, mely csatolmányok kezelésére is képes, emellett internetböngésző és videolejátszó alkalmazás is található rajta. A Series 60-as telefonra számos külső segédrogram és alkalmazás is telepíthető.

A 108,8 x 53 x 17,5 mm-es Nokia N70 az egyik legkisebb 2 megapixeles harmadik generációs telefon, mely Series 60 platformot futtat. A tervek szerint az N70-ből megjelenik majd egy GSM/GPRS/EDGE adatátviteli szabványokat támogató változat is, azonban a premier ideje még nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról