:

Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 26. 11:01

A középkategóriában is zenével erősít a Nokia

A hétvégén zajlott, elektronikus zenének dedikált fesztiválon mutatkozott be a Nokia legújabb zenelejátszó mobiltelefonja, a Nokia 3250. A különleges kivitelű, elforgatható, többfunkciós billentyűzetrésszel rendelkező mobiltelefon akár 1 gigabájtos memóriakártyával is bővíthető, a zenelejátszást pedig dedikált gombokkal teszi kényelmesebbé.

[HWSW] A hétvégén zajlott, elektronikus zenének dedikált fesztiválon mutatkozott be a Nokia legújabb zenelejátszó mobiltelefonja, a Nokia 3250. A különleges kivitelű, elforgatható, többfunkciós billentyűzetrésszel rendelkező mobiltelefon akár 1 gigabájtos memóriakártyával is bővíthető, a zenelejátszást pedig dedikált gombokkal teszi kényelmesebbé.

A berlini fesztiválon bemutatott telefon a zene mellett képalkotásban is erős, hiszen a forgatható billentyűzet oldalában egy 2 megapixeles digitális kamerát is elhelyeztek a vállalat mérnökei. A háromsávos GSM telefon várhatóan 2006 első negyedévétől lesz kapható, körülbelül 350 eurós, (~ 87 ezer forintos) listaáron. A Nokia 3250 billentyűzetét 180 fokkal el lehet forgatni, ekkor válnak elérhetővé a zenelejátszó alkalmazást és a kamerát vezérlő dedikált gombok.

A Nokia 3250 támogatja az MP3, WMA, M4A és AAC formátumú tömörített zenei álományokat, melyeket a készülékbe helyezhető miniSD memóriakártyán lehet elhelyezni. A telefon beépített FM-rádiót is kapott. A Nokia 3250 nem csak a mellékelt, hanem saját fülhallgatónkkal is használható a Nokia Stereo Headset-HS-20 adapterkábel segítségével.


Egyik oldalon billentyűzet, a másikon vezérlőgombok

A Nokia 3250 okostelefon Series 60 platformot futtat, melyre számtalan Symbian nyelven íródott alkalmazást telepíthetünk fel utólag.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.