:

Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 22. 14:42

Novembertől csak teljes számítógépek vásárolhatók Sulinet kedvezménnyel

Az Oktatási Minisztérium mai közleménye szerint a Minisztérium a Projekt Tanács javaslatára megváltoztatta a Sulinet Expressz Programot, így nem január elsejétől, hanem már november elsejétől kizárólag asztali számítógép konfigurációkat, illetve hordozható számítógépeket vásárolhatnak meg a magánszemélyek a Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes szállítóktól, az értékesítési közreműködőitől. A vásárláshoz továbbra is évi 60 ezer forintos adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb a termék(ek) árának 50 százalékáig.

[HWSW] Az Oktatási Minisztérium mai közleménye szerint a Minisztérium a Projekt Tanács javaslatára megváltoztatta a Sulinet Expressz Programot, így nem január elsejétől, hanem már november elsejétől kizárólag asztali számítógép konfigurációkat, illetve hordozható számítógépeket vásárolhatnak meg a magánszemélyek a Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes szállítóktól, az értékesítési közreműködőitől. A vásárláshoz továbbra is évi 60 ezer forintos adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb a termék(ek) árának 50 százalékáig.

A 2003. július 1-én indult Sulinet Expressz program keretén belül eleinte csak a tanárok és a diákok juthattak adókedvezményes kontrukcióban személyi számítógéphez és alkatrészekhez, később a kedvezményezettek körét kiterjesztették, így ma már valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá eső magánszemély igénybeveheti a Sulinet Expressz nyújtotta évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt, feltéve, hogy éves bruttó jövedelme nem haladja meg a 4 millió forintot.

A Sulinet program kimondott célja, a lakosság PC-ellátottságának növelése volt, azonban hogy elérte-e, azt senki sem tudja pontosan megmondani. A TÁRKI szerint a Sulinet 2003-as beindításakor a magyar háztartásoknak mintegy 30-31 százaléka rendelkezett legalább egy személyi számítógéppel, 2004 végére ez 34,5 százalékra emelkedett -- derül ki a Nemzeti Szélessávú Stratégia elkészítésével foglalkozó projekt keretében készített felmérésből. A Sulinet keretén belül eddig több mint 130 ezer PC-t adtak el.

A Sulinet Expressz honlapján olvasható adatok szerint 2003-ban a résztvevők 22,7 milliárd forint értékben vásároltak számítógépeket és számítástechnikai eszközöket és összesen 15 milliárd forint adókedvezményben részesültek. Tavaly a Sulinet program forgalma 22,4 milliárd forint volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.