Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 16. 15:03

A hétvégén harmadszor rendezik meg a Hacktivity konferenciát

Számos különlegességet ígér a szeptember 17-18-án Budapesten harmadik alkalommal megrendezendő Hacktivity konferencia . Az idei konferencia előadásainak témáit úgy állították össze a szervezők, hogy az internet szabályozásának és biztonságának számos területéről tudjanak érdekes témát az érdeklődők elé tárni. A Hacktivity előadásainak közös célja: ismerd meg a veszélyt, hogy védekezni tudj!

[HWSW] Számos különlegességet ígér a szeptember 17-18-án Budapesten harmadik alkalommal megrendezendő Hacktivity konferencia. Az idei konferencia előadásainak témáit úgy állították össze a szervezők, hogy az internet szabályozásának és biztonságának számos területéről tudjanak érdekes témát az érdeklődők elé tárni. A Hacktivity előadásainak közös célja: ismerd meg a veszélyt, hogy védekezni tudj!

A két nap során a látogatók egyebek közt megismerhetik a beágyazott rendszerek biztonsági vonatkozásait, betekintést kapnak a Bluetooth-technológia lelkivilágába is, valamint előadást hallhatnak a hazai felsőoktatásban használt Neptun hallgatói informatikai rendszer biztonságáról. A hagyományos informatikai biztonsági témák mellett most külön szekcióban tekintik át a böngészők kritikus veszélyforrásait, górcső alá kerül a két legnépszerűbb alkalmazás, a Microsoft Internet Explorer és a Mozilla Firefox.

A rendezvény keretében Magyarországon először ülnek szemtől szemben egy asztalnál a szerzői jogvédelem informatikai kérdéseiről eddig csak sajtóközlemények útján kommunikáló szervezetek, az Artisjus, az ASVA és a MACI képviselői. A kerekasztal-beszélgetésnek ráadásul a konferencia közönsége is aktív részese lehet, mivel bármelyik meghívottól lehetőségük lesz kérdezni.

Az Egyesült Államokban és Európa egyes országaiban már több éve rendeznek efféle biztonságtechnikai konferenciákat, felismerve, hogy a szélessávú internet terjedésével a biztonsági és a jogi szabályozás kérdései nem maradnak meg egy szűk, kitüntetett réteg körében, hanem minden felhasználónak meg kell ismernie ezeket. Egy-egy ilyen rendezvény minden országban egyedinek számít a hasonló témájú konferenciák között, és Magyarországon az elmúlt két évben a Hacktivity is sikerrel töltötte be ezt a szerepet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról