Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 15. 14:29

Európában a Fujitsu Siemens forgalmazza az Egenera szervereit

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera vállalattal, melynek keretén belül a Fujitsu Siemens felveszi kínálatába az Egenera AMD- és Intel-alapú blade szervereit. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera vállalattal, melynek keretén belül a Fujitsu Siemens felveszi kínálatába az Egenera AMD- és Intel-alapú blade szervereit. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes.

Az EMEA régióban a Fujitsu Siemens Computers lesz az Egenera blade szerverek kizárólagos szállítója, és 2005 utolsó naptári negyedévében kezdi meg a termék szállítását Németország, Olaszország, Svájc, Belgium és az Egyesült Királyság területén. Az Egenera rendszerei Primergy BladeFrame néven lesznek megtalálhatók a Fujitsu Siemens kínálatában. Az EMEA-régió többi országában a PRIMERGY BladeFrame 2006 elejétől lesz kapható. A megállapodás emellett közös kutatás-fejlesztésre és tesztelésre is kiterjed, továbbá helyet biztosít a Fujitsu Siemens Computers számára az Egenera technológiai tanácsadó testületében.

A BladeFrame-ben az egyes csomópontok csupán processzort és memóriát tartalmaznak és az integrált PAN (Processing Area Network) Manager szoftver által leképezett, virtuális LAN/SAN/switch I/O interfészeket használják. A Fujitsu Siemens Computers két különböző változatban fogja kínálni a BladeFrame rendszert. A BF 400 legfeljebb 96 processzort tartalmaz és Linux vagy Windows operációs rendszerrel működik. A rendszer egy 24 blade befogadására alkalmas házból, redundáns központi vezérlőkből, redundáns integrált switchekből, redundáns nagy sebességű csatlakozókból (HSI), valamint menedzsment-szoftverből áll. A BF 200 modell maximum 6 vlade-et foglal magában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról