Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 14. 16:13

Luxus mobiltelefon várható a Samsungtól

A formatervezett elektronikai eszközeiről ismert Bang & Olufsen és a Samsung együttműködésének gyümölcsei lesznek a koreai vállalat új készülékei, amely az év végén mutatkozhatnak be a piacon. A gyártók állítása szerint a Samsung luxustelefonjai nem csak külsejükben lesznek egyediek, de hangminőségük és minden más mobiltelefont is felülmúl majd.

[HWSW] A formatervezett elektronikai eszközeiről ismert Bang & Olufsen és a Samsung együttműködésének gyümölcsei lesznek a koreai vállalat új készülékei, amely az év végén mutatkozhatnak be a piacon. A gyártók állítása szerint a Samsung luxustelefonjai nem csak külsejükben lesznek egyediek, de hangminőségük és minden más mobiltelefont is felülmúl majd.

Egyszerű formaterv, egyszerű szolgáltatások

A dán Bang & Olufsen által formatervezett készülékek azonban nélkülözni fogják a felső árkategóriás mobiltelefonok fejlett szolgáltatásait, inkább megmunkálási minőségükkel -- és persze árukkal -- kívánnak kitűnni a tömegből. Torben Ballegaard Sorensen, a B&O elnök-vezérigazgatója elmondta, először egy készüléket dobnak piacra a Samsunggal közösen, siker esetén azonban továbbiak várhatók. Az első modell a negyedik negyedévben kerül piacra és összesen 17 európai ország Bang & Olufsen üzleteiben lehet majd megvásárolni, egyelőre ismeretlen áron.

A vállalatvezető szerint a mobiltelefon ugyanolyan egyszerű kinézetű lesz, mint a többi B&O termék, azoknak, akik valóban telefonálásra szeretnék használni őket. "A készülék letisztult formaterve és egyszerű használhatósága a forma és a funkció gondosan megtervezett kapcsolata" -- mondta Sorensen. Noha ma már a felső kategóriás mobiltelefonok szinte kivétel nélkül kezelik a harmadik generációs hálózatokat, a Samsung és a B&O első készüléke erre nem lesz képes, a fejlesztők maradtak a "jól bevált" régebbi technológiánál.

Divat a luxus

A Nokia és a Motorola mögött a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártójaként jegyzett Samsungnak eddig nem voltak kifejezetten exkluzív formatervű presztízskészülékei, amelyek emelték volna a cég imázsát. A Nokia az elmúlt években számos csúcskategóriás, divatos modellt mutatott be, sőt, Vertu néven még egy leányvállalatot is létrehozott nemesfémekből készült, drágakövekkel kirakott egyedi mobiltelefonok gyártására.

A drága luxustelefonok iránti igényt felismerve az utóbbi években több mobilgyártó jó nevű divatházakkal szövetkezve fejlesztett ki egyedi szériás készülékeket, amelyek korlátozott példányszámban kerültek a boltokba. A Nokia például Donatella Versacét, a Siemens pedig legutóbb az Escada divatházat kérte fel egyedi készülékének megtervezésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról