Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 14. 13:28

Kiszáll a Forma 1-ből a Hewlett-Packard

Az idei szezon végén befejezi a BMW WilliamsF1 csapat támogatását a Hewlett-Packard, amely hat szezon óta volt jelen szponzorként ebben a versenysorozatban. A HP az idei brazil, japán és kínai nagydíjakon még jelen lesz a BMW WilliamsF1 istállójában és autóin, azután azonban elválnak az útjaik. A vállalat által kiadott közlemény szerint a szponzoráció segítségével elérték a kitűzött céljaikat és ezért beszüntetik az együttműködést. A cég további sikereket kíván a versenyistállónak.

[HWSW] Az idei szezon végén befejezi a BMW WilliamsF1 csapat támogatását a Hewlett-Packard, amely hat szezon óta volt jelen szponzorként ebben a versenysorozatban. A HP az idei brazil, japán és kínai nagydíjakon még jelen lesz a BMW WilliamsF1 istállójában és autóin, azután azonban elválnak az útjaik. A vállalat által kiadott közlemény szerint a szponzoráció segítségével elérték a kitűzött céljaikat és ezért beszüntetik az együttműködést. A cég további sikereket kíván a versenyistállónak.

A HP nem közölte, hogy az évek során mekkora összeget fordított a BMW WilliamsF1 csapat támogatására, de szakértők egybehangzó becslése szerint ez évente sokmillió dolláros tételt jelent. Talán nem is meglepő, hogy a vállalatot éppen karcsúsító, a költségeket a lehető legtöbb helyen csökkentő új elnök-vezérigazgató, Mark Hurd a szponzoráció beszüntetése mellett döntött.

Az idei évben a Forma 1 sorozat közvetítései révén a HP emblémáját a világ több mint 200 országában mintegy 160 millióan láthatták -- állítja a cég. A BMW WilliamsF1 csapat pilótái a HP támogatásával összesen 10 nagydíjat nyertek meg és összesen 42 alkalommal állhattak a dobogóra. A konstruktőrök világbajnokságában a BMW WilliamsF1 2002-ben és 2003-ban is a második helyen végzett. 2005-ben a csapat ennél gyengébben szerepelt, versenyzői a világbajnoki pontversenyben a tizedik és tizenegyedik helyen állnak, a csapat pedig csak ötödik.

A WilliamsF1-re rájár a rúd, nemrégiben a motort szállító BMW jelentette be, hogy a Sauber csapat megvásárlásával gyári istállót indít a Forma1-ben és jövőre már nem szállít motort Frank Williams csapatának, most pedig a főszponzor HP közölte hogy kiszáll a versenysorozatból. A népszerű autóverseny-sorozatban szereplő istállók szponzorai között azonban továbbra is maradnak informatikai cégek: a Ferrari az AMD, a McLaren a Sun Microsystems és a Computer Associates, a Toyota pedig az Intel emblémáját viseli autóin.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról