Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 9. 09:37

DVD-játszóval és kártyaolvasóval gazdagodott a D-Link vezeték nélküli médialejátszója

A D-Link hamarosan Magyarországon is forgalomba hozza új generációs médialejátszóját, mely egy tavaly ősszel boltokba került készülék továbbfejlesztett változata. A MediaLounge-ban eredetileg nem volt DVD-olvasó, a lejátszani kívánt anyagokat a berendezés az Ethernet-porton vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül, számítógépről játszotta le. A most bemutatott verzió azonban már tartalmaz DVD-játszót és memóriakártya-olvasót is, leegyszerűsítve az ilyen médiákon tárolt tartalmak lejátszását.

[HWSW] A D-Link hamarosan Magyarországon is forgalomba hozza új generációs médialejátszóját, mely egy tavaly ősszel boltokba került készülék továbbfejlesztett változata. A MediaLounge-ban eredetileg nem volt DVD-olvasó, a lejátszani kívánt anyagokat a berendezés az Ethernet-porton vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül, számítógépről játszotta le. A most bemutatott verzió azonban már tartalmaz DVD-játszót és memóriakártya-olvasót is, leegyszerűsítve az ilyen médiákon tárolt tartalmak lejátszását.

A D-Link MediaLounge (DSM-320RD) DVD, CD, Video CD, Kodak Picture CD lemezeket olvas, beleértve az írt és újraírt korongokat, illetve CD-ről MP3 és WMA fájlok lejátszására is képes. A beépített kártyaolvasó segítségével pedig a digitális fényképezőgépekkel készített fotók tekinthetők meg azonnal, számítógépre másolás nélkül. A D-Link lejátszó szinte az összes elterjedt fájlformátumot támogatja: WMA, MP3, WAV és AIF zenei formátumok, JPG, BMP, PNG, TIFF, JPG és GIF képformátumok, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, Quicktime, AVI és XviD videók, valamint az M3U és PLS listák.

A D-Link és a Microsoft mérnökeinek szoros együttműködése révén a készülék támogatja a Microsoft új Windows Connect Now protokollját. A beépített USB-csatlakozón keresztül csatlakoztatva a D-Link MediaLounge vezeték nélküli médialejátszó a Windows XP varázslóját használja a számítógép vezeték nélküli beállításainak továbbítására a többi otthoni készülék számára.

A D-Link MediaLounge egy hagyományos A/V, SCART vagy S-video kábellel csatlakozik a TV készülékhez, és támogatja a külön videó, optikai digitális audio és koaxális digitális audio kapcsolatot. A mellékelt távirányítónak és a TV képernyő menünek köszönhetően könnyen csatlakoztatható az otthoni hálózathoz 802.11g vezeték nélküli szabvánnyal vagy ha szükséges hagyományos Ethernet kábellel. A D-Link médialejátszója tartalmazza a D-Link MediaLounge Médiaszerver szoftvert, amely segítségével a tévé előtt ülve, a távirányító segítségével böngészhetünk a számítógépen tárolt zenék, képek, filmek között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról