:

Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 23. 09:34

Új digitális fényképezőgépek a Canontól

Az alig egy hónapja bemutatott új digitális videokamerákat követően számos új termékkel jelenik meg hamarosan a külföldi és hazai boltokban a Canon. A termékvonalak két új professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgéppel -- EOS-1D Mark II N és EOS 5D --, profi fotósoknak szánt objektívekkel -- EF 24-105mm f/4L IS USM és EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM -- és egy új vakuval -- Speedlite 430EX -- szélesednek, illetve a vállalat hét új kompakt kamerát is bemutatott.

[HWSW] Az alig egy hónapja bemutatott új digitális videokamerákat követően számos új termékkel jelenik meg hamarosan a külföldi és hazai boltokban a Canon. A termékvonalak két új professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgéppel -- EOS-1D Mark II N és EOS 5D --, profi fotósoknak szánt objektívekkel -- EF 24-105mm f/4L IS USM és EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM -- és egy új vakuval -- Speedlite 430EX -- szélesednek, illetve a vállalat hét új kompakt kamerát is bemutatott.

A Digital IXUS család három új modellel bővül -- Digital IXUS 750, Digital IXUS 55 és Digital IXUS i zoom --, a PowerShot sorozatban pedig négy új digitális készülékkel -- S80, A410, A610 és A620 -- találkozhatunk hamarosan. Az elkészült fényképeket három új SEPLHY kompakt fotónyomtató -- SELPHY CP510, SELPHY CP710 és SELPHY DS810 -- segítségével örökíthetjük meg.

A PIXMA-család összesen 14 új személyi fotónyomtatóval és multifunkciós eszközzel bővül. A skála széles, a kezdőknek szánt modellek mellett az 5 különálló festék-patronnal és 1 pikoliteres tintacseppecskékkel dolgozó készüléken át a profi fotónyomtatásra szánt készülékek is megtalálhatók a kínálatban. A multifunkciós készülékek többsége szintén 1 pikoliteres tintacseppekkel működik, az öt új modell között mindenki megtalálja az igényeinek legjobban megfelelő készüléket.

Heten mint a gonoszok

Az új kompakt digitális fényképezőgépek gyors, USB2.0 felülettel rendelkeznek és minden kamerában Digic II jelfeldolgozó áramkör látja el a feladatokat. A készülékeket Secure Digital vagy MultiMedia Card memóriakártyával lehet bővíteni. Néhány új modellhez számos kiegészítőt, konvertereket, előtéteket is gyártat a Canon. Az új PowerShot S80 az S70 utódja, kisebb és könnyebb elődjénél, miközben 2,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. A 8 megapixeles felbontású kamera 4x-es optikai zoomra képes objektívvel rendelkezik.

Az új IXUS 55 és 750 kompakt fényképezőgépek 5 és 7,1 megapixeles érzékelővel érkeznek, míg az IXUS i Zoom az SD20-at váltja le a Canon kínálatában. Az 5 megapixeles érzékelővel szerelt, rendkívül kompakt készülék négy különböző színben lesz kapható. A PowerShot A610 és A620 a PowerShot A95 nyomdokain lépked tovább, a PowerShot kategória csúcsát képviselve 5 és 7,1 megapixeles fényképezőgépeket ismerhetünk meg bennük. A 4x-es zoomra képes optika által megjelenített képet forgatható, 2 hüvelykes kijelzőn is megtekinthetjük. Az újabb A510 és A520 modellekkel ellentétben ezek a kamerák négy ceruzakkumulátorral működnek.

A PowerShot A410 belépő szintű mivolta ellenére szintén Digic II processzoros gép, kompromisszumot csupán a felbontás kapcsán kell kötnünk, mely 3,2 megapixelben maximált. A 3,2x-es zoomra képes készüléket 1,5 hüvelykes kijelzővel látták el. A PowerShot A410 várható ára 199 euró körül alakul majd Európában. Az új termékek a következő hetekben-hónapokban jelennek meg az európai, így a magyarországi szaküzletek polcain is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.