Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 8. 11:23

Még a Windows Vista előtt elérhető lesz a Windows XP harmadik szervizcsomagja

Bár a Microsoft elsődleges erőforrásait most a következő generációs operációs rendszer, a Windows Vista fejlesztésére összpontosítja, a vállalat nem hagyja cserben a lassan négy éves kort megérő Windows XP felhasználóit sem. Miközben a második szervizcsomag némi haladékot követően lassan egyre több internetre kötött számítógépre töltődik le az automatikus frissítési szolgáltatásokon keresztül, a redmondi szoftveróriás már gőzerővel fejleszti a harmadik szervizcsomagot is.

[HWSW] Bár a Microsoft elsődleges erőforrásait most a következő generációs operációs rendszer, a Windows Vista fejlesztésére összpontosítja, a vállalat nem hagyja cserben a lassan négy éves kort megérő Windows XP felhasználóit sem. Miközben a második szervizcsomag némi "haladékot" követően lassan egyre több internetre kötött számítógépre töltődik le az automatikus frissítési szolgáltatásokon keresztül, a redmondi szoftveróriás már gőzerővel fejleszti a harmadik szervizcsomagot is.

A jelenlegi információk szerint még a Windows Vista megjelentését megelőzően letölthető új szervizcsomag már tartalmazni fogja az új, 7-es verziójú Internet Explorer böngészőt és a Windows Media Player 11-es változatát. A fejlesztők frissítik a biztonsági központot is, mely nem csak a vírusvédelmet, a tűzfalat és az automatikus frissítéseket figyeli majd, hanem a remélhetőleg addig végleges formába öntött Microsoft Antispyware, kémprogramok ellen küzdő szoftvert is. Az SP3-ban tovább javítják az integrált tűzfal képességeit is.

Az újdonságok sorát tovább bővíthetjük a WPA 2.0 vezeték nélküli hálózati titkosítás támogatásának beépítésével, illetve a NET FrameWork 2.0ás változatával is. A harmadik szervizcsomag természetesen nem csak ezeket a friss komponenseket, hanem minden addig megjelenő biztonsági és alkalmazásfrissítést is tartalmazni fogja. A 2004. augusztusában megjelent második szervizcsomag többszöri késést követően, az eredetileg tervezetthez képes hónapokkal később vált elérhetővé, így az SP3 kapcsán sem szabad illúziókba ringatni magunkat, a megjelenési "időkapu" csak tervezet, nem kőbe vésett dátum.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról