Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 8. 10:19

Akár 2007-re is csúszhat a PlayStation 3 premierje

[News.com] A világ legnagyobb független játékkiadójáról, az Electronic Artsról írt elemzői beszámolóban foglaltak szerint könnyen megeshet, hogy a Sony végül 2007-re halasztja a PlayStation 3 piaci premierjét.

[News.com] A világ legnagyobb független játékkiadójáról, az Electronic Artsról írt elemzői beszámolóban foglaltak szerint könnyen megeshet, hogy a Sony végül 2007-re halasztja a PlayStation 3 piaci premierjét.

PlayStation 2 csak 99 dollárért?

Michael Pachter, a Wedbush Morgan Securities elemzője úgy véli, hogy a Microsoft hiába mutatja be már idén ősszel az Xbox 360-at, nem tudja időbeli előnyét piaci előnnyé kovácsolni. Ennek oka részben az, hogy a konzolhoz eleinte csak túl kevés játék lesz elérhető, másrészt a Sony az ünnepi szezon előtt minden bizonnyal csökkenteni fogja majd a PlayStation 2 árát.

Pachter szerint nem kizárható hogy idén karácsonykor már 99 dollárért meg lehet vásárolni a Sony népszerű konzolját. A PlayStation 2 jelenleg messze a legnépszerűbb konzol a piacon, a bemutatása óta eltelt öt év alatt több mint 90 millió darabot adtak el belőle. A géphez több mint 5 ezer játék érhető el világszerte, melyekből összesen eddig több mint 800 millió darab fogyott. A játékokkal bőségesen ellátott PlayStation 2 konzol 99 dollárért kétségtelenül jó vétel lehet még akár a PlayStation 3 bemutatása után is.

2007-re is csúszhat a PlayStation 3

A japán cég 2006 tavaszára tervezi az utód PlayStation 3 premierjét, a Wedbush Morgan Securities szakértője úgy véli, a Sony akár 2007-re is halaszthatja a piaci bevezetést, amennyiben a PlayStation 2 továbbra is jól fogy és az Xbox 360-nak láthatóan nem sikerül megvetnie a lábát. Persze vannak, akik nem értenek egyet Pachterrel és úgy gondolják, a Sony tartja magát a tervekhez és a jövő év tavaszán piacra dobja a PlayStation 3-at. Sokak szerint a bemutató a májusi E3 rendezvényen lesz, amely idén a PlayStation 3 név, valamint a műszaki specifikációk bejelentésére szolgált.

Annyi mindenesetre bizonyos, hogy az Xbox 360 időbeli előnye stratégiai fegyver a Microsoft kezében. Valószínű, hogy a PlayStation 3 piaci premierje idején a Microsoft engedni fog a saját konzoljának árából, így a Sony kíméletlen árversenyre lesz kényszerítve. A Merril Lynch Japan Securities becslései szerint a PlayStation 3 konzol előállítása darabonként 494 dollárba kerül, azonban a Sony várhatóan még kezdetben sem adja drágábban a gépet 399 dollárnál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról