Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 4. 11:10

A FiberNet is ingyen emeli a sávszélességet

A FiberNet Kommunikációs Rt. is kénytelen lépést tartani a gyorsuló piaccal, így a vállalat változatlan előfizetési díjak mellett augusztustól fokozatosan megnöveli kábelmodemes internet elérési csomagjainak sávszélességét. A sebességnöveléssel egyidőben új csomagneveket is bevezetnek.

[HWSW] A FiberNet Kommunikációs Rt. is kénytelen lépést tartani a "gyorsuló" piaccal, így a vállalat változatlan előfizetési díjak mellett augusztustól fokozatosan megnöveli kábelmodemes internet elérési csomagjainak sávszélességét. A sebességnöveléssel egyidőben új csomagneveket is bevezetnek.

A Mini (korábban Mini 128) csomag 128/64 helyett 256/64 kbit/s-os, a Midi (korábban Alap 384) 512/128 kbit/s.os, a Multi (korábban Alap 512) 1024/256 kbit/s-os átviteli sebességet biztosít a jövőben. A FiberNet Maxi (korábban Otthon 1024) csomag duplázást követően 2048/256 kbit/s-os, a Mega csomag (korábban Otthon 1500) pedig 3072/384 kbit/s-os maximális adatátviteli sebességet tesz elérhetővé az emelést követően.

A FiberNet Rt. jelenleg mintegy száz településen nyújt kábeltelevízió szolgáltatást, illetve több hálózatán szélessávú internetelérést is biztosít ügyfeleinek. A társaság idei fejlesztéseinek köszönhetően az év végére összesen már több mint 50 településen lesz jelen kábelmodemes internetszolgáltatásával.

A cég a napokban megkezdte a VoIP (hang-a-hálón) technológián alapuló telefonszolgáltatásának tesztelését is kecskeméti kábelhálózatán. A tesztben kétszáz Fibernet internetelőfizető próbálhatja ki egy hónapon át ingyenesen a legújabb szolgáltatást. A vállalat a telefonszolgáltatás kereskedelmi bevezetését jövő tavasszal tervezi. A FiberNet 2005-ben mintegy 3,5 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésekre, a tavalyi tulajdonosváltása óta a vállalat kábeltelevízió előfizetőinek száma mintegy 20 százalékkal emelkedett.

Az elmúlt évben a vállalat internetelőfizetőinek száma háromszorosára nőtt, a cég jelenleg több mint 160 ezer kábeltelevízió-előfizetővel rendelkezik, az internetelőfizetők száma pedig körülbelül 15 ezer.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról