Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 27. 13:13

Az EuroWeb kezében a NAVIGATOR

Az EuroWeb bejelentette, hogy 2 milliárd forintért megvásárolja a NAVIGATOR Csoportot. A tranzakció során a vételár

[HWSW] Az EuroWeb bejelentette, hogy 2 milliárd forintért megvásárolja a NAVIGATOR Csoportot. A tranzakció során a vételár 85 százalékát az EuroWeb fizeti készpénzben, míg a fennmaradó részt az EuroWeb anyavállalata, az EuroWeb International fedezi, 15 százalékos tulajdonrészt szerezve ezzel az új cégben. A tranzakció lezárásához egyéb feltételek mellett a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

A NAVIGATOR elsősorban nagyvállalatok részére nyújt IT-outsourcing, alkalmazásfejlesztési és tanácsadási szolgáltatásokat. Az újonnan megvásárolt cégcsoport 2005-re tervezett 1,8 milliárd forintos árbevétele az EuroWeb magyarországi, internet- és informatikai piaci jelenlétét, illetve annak további konszolidációs lehetőségeit fogja szolgálni. A két cég konszolidált üzemi nyeresége a jövő évtől várhatóan eléri az 1 milliárd forintot.

Az EuroWeb az üzleti és egyéni előfizetőknek kínált internetszolgáltatások mellett az elmúlt években intenzív növekedést ért el a lakossági és vállalati hangszolgáltatások hazai bevezetésével. A cég mostanra elérkezettnek látja az időt termékskálájának merészebb bővítésére, és a jövőben az informatika terén nyújtott szolgáltatásokkal egészíti ki portfolióját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról