Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 19. 11:01

A kémprogramok ellen is védelmet nyújt az új Zone Alarm

Szakértők egybehangzó véleménye szerint ma már nem a vírusok vagy a hackerek jelentik legnagyobb fenyegetést az internetezőkre, hanem a kémprogramok és trójaik, erre reagálva a biztonsági szoftverek gyártói is igyekeznek az ellenük való védekezésre koncentrálni. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a NOD32 vírusirtója már a kémprogramok ellen is véd, most pedig az derült ki, hogy a népszerű tűzfal, a Zone Alarm új verziója is rendelkezni fog ilyen funkcionalitással.

[HWSW] Szakértők egybehangzó véleménye szerint ma már nem a vírusok vagy a hackerek jelentik legnagyobb fenyegetést az internetezőkre, hanem a kémprogramok és trójaik, erre reagálva a biztonsági szoftverek gyártói is igyekeznek az ellenük való védekezésre koncentrálni. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a NOD32 vírusirtója már a kémprogramok ellen is véd, most pedig az derült ki, hogy a népszerű tűzfal, a Zone Alarm új verziója is rendelkezni fog ilyen funkcionalitással.

A Zone Alarm 6.0 várhatóan a jövő héten jelenik meg és egyfelől tartalmazni fog egy folyamatosan frissülő adatbázist, amely segítségével eltávolíthatja a már feltelepült kémprogramokat, illetve egy OSFirewall nevű rezidens modult, amely -- hasonlóan a vállalati behatolásdetektáló rendszerekhez -- folyamatosan figyelemmel kíséri a rendszer tevékenységét. A kémprogramok elleni védekező mechanizmust a Zone Labs saját maga fejlesztette ki.

A Zone Alarm 6.0 a tervek szerint július 25-én jelenik meg és 49,95 dollárba kerül majd, a vírusirtót is tartalmazó Zone Alarm Security Suite ára 69,95 dollár lesz. A népszerű tűzfalból továbbra is elérhető lesz otthoni felhasználásra ingyenes változat, azonban ez a verzió nem véd a kémprogramok ellen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról