:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 7. 13:44

Új GeForce chipek várhatók

Új grafikus processzorok várhatók az NVIDIA műhelyéből, a nemrégiben kiszivárgott ForeceWare 80.40 meghajtóprogram ugyanis eddig ismeretlen kódnevű videochipeket is támogat. A driverből kinyert információk szerint küszöbön áll vagy állhat a G72, G70GL, illetve NV48 lapkák megjelenése.

[HWSW] Új grafikus processzorok várhatók az NVIDIA műhelyéből, a nemrégiben kiszivárgott ForeceWare 80.40 meghajtóprogram ugyanis eddig ismeretlen kódnevű videochipeket is támogat. A driverből kinyert információk szerint küszöbön áll vagy állhat a G72, G70GL, illetve NV48 lapkák megjelenése.

Egyelőre semmiféle információ nem áll rendelkezésre ezekről a termékekről, csupán sejthető hogy a G72 a nemrég megjelent G70 (GeForce 7800 GTX) olcsóbb változata lesz, a G70GL pedig ugyanennek a chipnek a professzionális felhasználásra szánt, Quadro márkanév alatt forgalmazott változata. Az NV48 minden bizonnyal a GeForce 6 valamiféle leszármazottja, a korábbi pletykák szerint az NV45 finomhangolt, magasabb órajelű változatáról van szó. Érdekesség, hogy ennek a chipnek a fejlesztését tavaly elméletileg törölte az NVIDIA.

Szintén feltűnik a meghajtóprogramban a GeForce 6600 LE, amely szinte bizonyosan egy olcsó középkategóriás chip, valamint az nForce C51 IGP, amely elméletileg egy integrált videovezérlőt tartalmazó alaplapi chipkészlet lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.