Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 29. 12:54

Egyre több országban kapható az olcsó Windows

A Microsoft bejelentette, hogy az olcsó Windows XP Starter Edition operációs rendszerét elérhetővé teszi a mexikói és argentin felhasználók számára, a későbbiekben pedig az összes latin-amerikai országban megjelenhet a butított operációs rendszer.

[HWSW] A Microsoft bejelentette, hogy az olcsó Windows XP Starter Edition operációs rendszerét elérhetővé teszi a mexikói és argentin felhasználók számára, a későbbiekben pedig az összes latin-amerikai országban megjelenhet a "butított" operációs rendszer.

A Windows XP Starter Edition egy időben legfeljebb 3 alkalmazást enged futtatni és a hálózati képességei is csonkításon estek át. A szoftver legfeljebb 800x600 pixeles felbontást támogat. A kevesebb képesség alacsonyabb árral jár együtt, a PC-gyártók a Windows XP Home Edition árának töredékéért hozzájuthatnak a Starter Editionhöz. A Starter Edition később teljes értékűvé tehető egy hagyományos Windows XP megvásárlásával.

A Windows XP Starter Edition célja, hogy a fejlődő piacokon növelje a Microsoft részesedését és visszaszorítsa a szoftverkalózkodást. Az operációs rendszer csak új számítógépekkel együtt kapható, önmagában nem lesz megvásárolható. Malajziában, Thaiföldön és Indonéziában már elérhető a Windows XP Starter Edition, azonban a beszámolók szerint az érdeklődés irántuk egyelőre igen csekély. A közeljövőben a szoftver meg fog jelenni Brazíliában, Indiában és várhatóan Oroszországban is.

Mexikóban az Intel, a Dell, a Telmex távközlési szolgáltató, valamint a helyi PC-gyártók közül a Texa, a Lanix és a Hergo támogatják a Microsoft kedzeményezését. A redmondi vállalat emellett együttműködik az Infonavit nevű, állami kézben levő jelzáloghitelező céggel, amely lehetőséget biztosít a kedvezőtlen anyagi helyeztben levő családok számára PC-vásárlásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról