Szerző: Ady Krisztián

2005. június 29. 15:46

Frissítve: július 1-e után megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer támogatása

[eWeek] Frissítve: július 1-től, azaz két nap múlva megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer széleskörű terméktámogatása -- tudta meg lapunk a Microsofttól. A redmondi óriás ezért elérhetővé tette a több mint 50 különböző biztonsági frissítést tartalmazó Update Rollup 1 frissítőcsomagját, mely a 4-es szervizcsomag megjelenése óta az első és egyben utolsó nagyobb frissítés a Windows 2000 operációs rendszerhez.

[eWeek] Frissítve: július 1-től, azaz két nap múlva megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer széleskörű terméktámogatása -- tudta meg lapunk a Microsofttól. A redmondi óriás ezért elérhetővé tette a több mint 50 különböző biztonsági frissítést tartalmazó "Update Rollup 1" frissítőcsomagját, mely a 4-es szervizcsomag megjelenése óta az első és egyben utolsó nagyobb frissítés a Windows 2000 operációs rendszerhez.

2006-tól nincs tovább

A frissítések még két napig állnak a Windows 2000 operációs rendszert futtató felhasználók rendelkezésére, azonban július elsejétől a Microsoft már nem nyújt több terméktámogatást ehhez az OS-hez. Ezt az időpontot követően a vállalat már csak egyedi megállapodás alapján, jellemzően üzleti felhasználók számára biztosít támogatást.

A most kiadott frissítőcsomag kiváltja a Microsoft korábban bejelentett, ám végül visszavont ötödik szervizcsomagját, melyet véglegesen töröltek az útitervből. Az Update Rollup 1 a Windows Update weboldalon keresztül is elérhetővé válik majd az újabb, immáron hatos verziószámmal ellátott Windows Update júliusi beindítását követően, ahol a kritikus, azonnal telepítendő javítások között lesz megtalálható.

Minden eddigi javítást tartalmaz

A most közzétett frissítőcsomag minden biztonsági frissítést tartalmaz, melyet a Microsoft az SP4 megjelentése óta elérhetővé tett, egészen április 30-áig. A vállalat ugyanis ekkor zárta le a csomagot tesztelés céljából. A telepítés előfeltétele ennek megfelelően az, hogy az operációs rendszerre telepítve legyen a negyedik szervizcsomag is.

Bár a Windows XP operációs rendszer már több mint három éve elérhető, a Windows 2000 még mindig az üzleti felhasználók legkedveltebb operációs rendszere. Ez elsősorban a kisebb gépigénynek és a megfelelő stabilitásnak köszönhető. Az év végén megszűnő támogatás felgyorsíthatja a migrációs folyamatot, a vállalatok valószínűleg le fogják cserélni "elavult" operációs rendszereiket egy újabb változatra, talán Windows XP-re.

A Microsoft weboldalán nem csak az Update Rollup 1 frissítés érhető el, hanem számos felmerülő kérdésre is választ kaphatnak a frissítéssel kacérkodók. A Microsoft feltétlenül ajánlja a csomag telepítését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról