Szerző: Ady Krisztián

2005. június 29. 08:30

Letölthető a PCMark05 teljesítménymérő alkalmazás

A Futuremark ígéretéhez híven elérhetővé tette legújabb általános teljesítménymérő alkalmazását, a PCMark05 tesztprogramot, melynek alap funkciókkal rendelkező, ingyenes változata FTP-szerverünkről is letölthető. A Basic csomag mérete 73,5 megabájt.

[HWSW] A Futuremark ígéretéhez híven elérhetővé tette legújabb általános teljesítménymérő alkalmazását, a PCMark05 tesztprogramot, melynek alap funkciókkal rendelkező, ingyenes változata FTP-szerverünkről is letölthető. A "Basic" csomag mérete 73,5 megabájt.

A PCMark05 háromféle formában érhető el: egy teljesen ingyenes, korlátozott tesztelési képességekkel rendelkező alap, egy otthoni felhasználásra szánt bővebb, illetve egy teljes funcionalitást nyújtó, elsősorban teljesítményméréssel foglalkozók, vállalatok számára ajánlott profi változatban. Amennyiben a Futuremark PCMark04 tesztprogramot a mától számított 30 napon belül rendeltük, vásároltuk meg, a PCMark középső, haladóbb csomagját ingyenesen megkaphatjuk.

A PCMark programokban számos különböző rendszerteszt vizsgálja PC-nk teljesítményét, melyeket a PC-s felhasználási szokások alapján állítottak össze a FutureMark fejlesztői. A bechmark futtatása alatt három tesztpár fut egyidőben, különböző szálakon, végül a PCMark05 pontszámot ezek alapján számítja ki a program. A tesztek között állomány tömörítés és kibontás, vírusellenőrzés, audió konverzió, DivX videotömörítés is megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról