Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 22. 10:38

Új opteronos szerverek és egy Turionra épülő üzleti notebook a HP kínálatában

A Hewlett-Packard várhatóan a mai napon jelenti be új ProLiant kiszolgálóit, amelyek kétmagos AMD Opteron processzorokra épül. A vállalat már korábban bemutatta az új Opteronokra épülő négyprocesszoros ProLiant gépeit, most pedig az egy- és kétprocesszoros rendszerek (DL385, DL145) és blade szerverek (BPL25p, BL35p) felfrissítéséről számol be. Az új kiszolgálók a jövő héttől lesznek megrendelhetők.

[HWSW] A Hewlett-Packard várhatóan a mai napon jelenti be új ProLiant kiszolgálóit, amelyek kétmagos AMD Opteron processzorokra épül. A vállalat már korábban bemutatta az új Opteronokra épülő négyprocesszoros ProLiant gépeit, most pedig az egy- és kétprocesszoros rendszerek (DL385, DL145) és blade szerverek (BPL25p, BL35p) felfrissítéséről számol be. Az új kiszolgálók a jövő héttől lesznek megrendelhetők.

A HP mérései szerint a kétmagos processzorok alkalmazásával látványosan növekedett a szerverek teljesítménye, a BL25p az SAP S/D tesztben egy óra alatt 949 felhasználót szolgált ki és 95 ezer tranzakciót bonyolított, míg elődje, az egymagos Opteronra épülő rendszer csupán 423 felhasználót és 43 ezer tranzakciót tudott kezelni.

A HP a vezető szervergyártók közül ma már az Opteron legnagyobb támogatójának tekinthető, e cég kínálatában található a legtöbb Opteron-alapú konfiguráció és az eladások tekintetében is a HP vezeti a piacot. A cég azonban nem csak a szerverek, hanem az asztali gépek és a noteszgépek esetében is egyre több esetben használja az AMD processzorait.

A tegnap bejelentett HP Compaq nx6125 üzleti notebook az AMD kifejezetten mobil számítógépekbe szánt Turion 64 processzorára épül. A vezető notebook-gyártók üzleti felhasználásra szánt modelljei szinte kizárólag Intel-alapúak, a HP noteszgépekért felelős marketing-vezetője, Stephen Schultis szerint azonban itt az ideje annak, hogy a vállalati felhasználók is választhassanak az Intel és az AMD termékei között. Az elsősorban kisvállalatoknak szánt Compaq nx6125 alapára 999 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról