Szerző: Ady Krisztián

2005. június 20. 14:15

Flottakövetés szolgáltatás már a Pannon GSM-től is

A T-Mobile-t követően a Pannon GSM is elindította elsősorban flottakövetésre ajánlott szolgáltatását. A Pannon Flottakövetést járműparkkal rendelkező cégek tudják előnyösen kihasználni, akik pár kattintást követően azonnal értesülhetnek arról, vajon járműveik -- illetve a vezetők mobiltelefonjai -- hol tartózkodnak az országban.

[HWSW] A T-Mobile-t követően a Pannon GSM is elindította elsősorban flottakövetésre ajánlott szolgáltatását. A Pannon Flottakövetést járműparkkal rendelkező cégek tudják előnyösen kihasználni, akik pár kattintást követően azonnal értesülhetnek arról, vajon járműveik -- illetve a vezetők mobiltelefonjai -- hol tartózkodnak az országban.

Pontatlanabb, de olcsóbb

A GPS-nél némileg pontatlanabb, ám annál jóval olcsóbb szolgáltatást az internet mellett WAP-on keresztül is el lehet érni, így az autók helyzetét lényegében bárhol, bármikor le lehet kérdezni. A szolgáltatás a mobil adótornyok segítségével "háromszögeli" ki az adott, aktív Pannon GSM előfizetői kártyát. A hálózati cellák átmérője a sűrűn lakott területeken legalább száz méter, másutt a több kilométert is elérheti, a helymeghatározás pontossága is ennek megfelelő.

Az egyes gépkocsik helyzetének hozzávetőleges meghatározása tökéletesen elegendő arra, hogy a diszpécser logikusabban, gördülékenyebben szervezhesse meg a fuvarokat, illetve csökkenthesse az üresjáratokat, mindig a legközelebbi szabad autót küldve az áruért. A Flottakövetéssel emellett a dolgozók munkavégzési hatékonysága is felmérhető -- mindezt anélkül, hogy drága, új készülékeket kellene beszerezni és beszerelni, valamint a munkatársakat betanítani azok használatára.

A személyes jogvédelmet biztosítandó a Pannon GSM kizárólag a számlafizető és a felhasználó együttes, írásos beleegyezése után állítja üzembe a szolgáltatást, mely kétféle árazási konstrukcióval vehető igénybe: havi átalánydíjas, illetve forgalmi díjas formában. Mindkét esetben csak akkor számít fel díjat a Pannon GSM -- beleértve a szolgáltatás havidíját is --, amennyiben az előfizető ténylegesen indított helymeghatározást az adott előfizetésre a hónapban, illetve ha a lekérdezés sikeres volt, azaz a keresett SIM-kártya bekapcsolt állapotban, a Pannon GSM hálózatán belül található.

Év végéig akciós

A rendszer használatát olyan funkciók teszik egyszerűvé és kényelmessé, mint a címkeresés, gyakori helyszínek térképes megjelölése, az előre időzített, automatikus lekérdezés, a korábbi lekérdezések eredményeit tároló és kérésre megjelenítő pozíció-archívum, a távolságmérés, vagy a rendszerbe kapcsolt előfizetésekre történő SMS-küldés.

A 2005. december 31-ig megrendelt szolgáltatások esetén az átalánydíjas konstrukciókból 25 százalék kedvezményt, míg az forgalmi díjas szerződéseknél havi 30 ingyenes helymeghatározást biztosít három hónapon át a Pannon GSM.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról