Szerző: Ady Krisztián

2005. június 14. 13:33

Repülőgépek számára fejlesztett új GSM rendszert az Ericsson

Az Ericsson bemutatta új GSM-rendszerét, amely segítségével a légiutasok is használhatják majd mobiltelefonjukat az utasszállító repülőgépek fedélzetén. Az Ericsson hagyományos ügyfelei, a távközlési hálózatot üzemeltetők számára az RBS 2708 mindössze a hálózat következő cellája. A hálózatüzemeltetők éppúgy menedzselhetik ezt a rendszert, mint az összes többi rádió-bázisállomást.

[HWSW] Az Ericsson bemutatta új GSM-rendszerét, amely segítségével a légiutasok is használhatják majd mobiltelefonjukat az utasszállító repülőgépek fedélzetén. Az Ericsson hagyományos ügyfelei, a távközlési hálózatot üzemeltetők számára az RBS 2708 mindössze a hálózat "következő cellája". A hálózatüzemeltetők éppúgy menedzselhetik ezt a rendszert, mint az összes többi rádió-bázisállomást.

A légitársaságok a GSM rendszer segítségével extra szolgáltatásokat nyújthatnak majd utasaik számára. A repülőgép szokásos személyzete minimális pluszmunkával képes ellátni a repülőgépeken működő GSM-rendszer kezelését, így az utasok számára lehetségessé válik a híváskezdeményezés és -fogadás, attól kezdve, hogy a repülőgép eléri a repülési magasságot.

Az elektromágneses átvilágító eszközzel (Electromagnetic Screening Device, EMSD) teljes mértékben kompatibilis és az ARINC 600 típusú, a repülőelektronikai szabványnak megfelelő tokban elhelyezkedő berendezés telepítése egyszerű, üzemeltetése pedig biztonságos. A rendszer nem interferál sem a repülőelektronikai, sem a földi rádióhálózatokkal. A rendszeren keresztül akár 60 hívás is bonyolítható egy időben, sőt a kétsávos hívásokat is támogatja. A rendszer első telepítésére ez év vége felé kerül majd sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról