Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 10. 09:50

Az Oracle felvásárolja a TimesTen vállalatot

Az Oracle bejelentette a megánkézben levő TimesTen felvásárlására irányuló végleges szerződés megkötését. A TimesTen köztesszoftvereinek valós idejű esemény-, tranzakció- és adatkezelő szolgáltatásai elsősorban azoknál az alkalmazásoknál nélkülözhetetlenek, ahol a teljesítmény kritikus fontosságú. A TimesTen szoftverinfrastruktúráján jelenleg működő megoldások olyan rendkívül nagy feldolgozási teljesítményt igénylő tevékenységeket szolgálnak ki, mint például a valós idejű számlázás, a tőzsdei rendszerek, a híváskezelő központok, vagy a légitársaságok utasforgalmi rendszerei.

[HWSW] Az Oracle bejelentette a megánkézben levő TimesTen felvásárlására irányuló végleges szerződés megkötését. A TimesTen köztesszoftvereinek valós idejű esemény-, tranzakció- és adatkezelő szolgáltatásai elsősorban azoknál az alkalmazásoknál nélkülözhetetlenek, ahol a teljesítmény kritikus fontosságú. A TimesTen szoftverinfrastruktúráján jelenleg működő megoldások olyan rendkívül nagy feldolgozási teljesítményt igénylő tevékenységeket szolgálnak ki, mint például a valós idejű számlázás, a tőzsdei rendszerek, a híváskezelő központok, vagy a légitársaságok utasforgalmi rendszerei.

"A TimesTen technológiái természetes módon egészítik ki adatbázis-kezelőnk és az Oracle Fusion köztesszoftver lehetőségeit" -- jelentette ki Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős alelnöke. "Így távközlési és pénzügyi szolgáltató, illetve egyéb ügyfeleinknek olyan tranzakciós rendszereket kínálhatunk, amelyekkel éjjel-nappal pillanatok alatt és üzemkiesés nélkül elérhetők a vállalat létfontosságú adatai."

Az ügylet várhatóan 2005. július végére zárul le a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével és az egyéb szokásos feltételek teljesítésével. A felek az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról