Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 13. 09:59

Firefoxra cseréli az Internet Explorert az IBM

[News.com] Az IBM arra biztatja közel 330 ezer dolgozóját, hogy Internet Explorer helyett használja inkább a Firefox böngészőt. A Nagy Kék még támogatást is nyújt a nyílt forrású szoftverhez, illetve saját, belső szerverein is elérhetővé teszi a programot az alkalmazottak számára. A hírek szerint az IBM-dolgozók mintegy 10 százaléka már megtért.

[News.com] Az IBM arra biztatja közel 330 ezer dolgozóját, hogy Internet Explorer helyett használja inkább a Firefox böngészőt. A Nagy Kék még támogatást is nyújt a nyílt forrású szoftverhez, illetve saját, belső szerverein is elérhetővé teszi a programot az alkalmazottak számára. A hírek szerint az IBM-dolgozók mintegy 10 százaléka már "megtért".

Az IBM elkötelezettsége a Firefox mellett nem csak jelzésértékű, valójában is előremozdíthatja a nyílt forrású böngésző szekerét a vállalati piacon. A Nagy Kék támogatása bizonyára sok más cég figyelmét is felhívja majd a Firefoxra és világszerte egyre több vállalatnál kezdik használni. A nonprofit szervezet által fejlesztett szoftvert eddig már több mint 50 millióan töltötték le, és egy felmérés szerint az internetezők 7 százaléka használja.

Az IBM számára azért is kapóra jön a Firefox, mert a világ legnagyobb informatikai vállalat újabb helyen függetlenítheti magát egyik legnagyobb versenytársától, a Microsofttól. A Nagy Kék bizonyos területeken már régóta támogatja a nyílt forrású megoldásokat és nyílt szabványokat, ebbe az elképzelésbe jól illik a Firefox. A vállalat szerint mivel a Firefox nyílt szabványokra és nyílt forrásra épül, könnyen együttműködik más termékekkel is.

Az IBM várakozásai szerint a Firefoxszal végső soron pénzt is megtakaríthat, ugyanis a nyílt forrású böngészőhöz további nyílt forrású kiegészítéseket használhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról